Τα λόγια του Νιόπλια και η... ψυχή στο στόμα

Απόψεις

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΟΦΗ είναι όλη η ουσία της σπουδαίας νίκης επί του Βόλου και ο οδηγός για τη συνέχεια.

Ούτε να μετράμε πόσες τελικές έκανε ούτε να γράφουμε για ατυχίες και παιχνίδια της μοίρας. Ο ΟΦΗ έκανε τη δουλειά του με τον Βόλο, πήρε τη (δικαιότατη) νίκη και προχωράει για τις επόμενες δύο κρίσιμες «μάχες» με Ατρόμητο και Ιωνικό που αναμένεται να κρίνουν πολλά.

Τι προτιμάτε; Να μιλάμε και να γράφουμε για τον επιθετικό ΟΦΗ, που δημιουργεί τελικές, αλλά δεν παίρνει νίκες ή τον ΟΦΗ που με τον Βόλο είχε την ουσία και το αποτέλεσμα; Προφανώς το δεύτερο.

Την Κυριακή ήταν πιο κυνικός σε σχέση με άλλα παιχνίδια, με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό για παράδειγμα. Δεν ήταν στο βαθμό που θέλει ο Νίκος Νιόπλιας, αλλά σίγουρα υπήρξε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι αν και για ακόμη ένα ματς λίγο έλειψαν τα... καρδιακά. Χάνει πέναλτι ο Λάμπρου και ο ΟΦΗ δέχεται κόντρα από τον Βόλο για το 2-2. Ο Επασί βγάζει με τρομερή επέμβαση το τετ α τετ, ο ΟΦΗ παίρνει το τρίποντο σε ματς-θρίλερ, τα... καρδιολογικά γεμίζουν και τέλος καλό όλα καλά.

Ποιος κράτησε την ουσία των δηλώσεων του Νιόπλια μετά το ματς; Ανέφερε όλα τα παραπάνω και τόνισε τη σημασία, ειδικά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, να τελειώνει τα παιχνίδια ο ΟΦΗ. Αυτή τη στιγμή, με την κανονική διάρκεια να πλησιάζει στο φινάλε, όπερ σημαίνει ολοένα λιγότερα παιχνίδια, ο Ομιλος δεν έχει την πολυτέλεια να πετάει βαθμούς. Το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές φέτος, το έκανε και κόντρα σε Παναιτωλικό - Λαμία, δύο παιχνίδια που οι απώλειες «πόνεσαν» και η αποφυγή των συγκεκριμένων ηττών θα είχε τον ΟΦΗ σε εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή που έχει. Τώρα ο ΟΦΗ θέλει δύο πράγματα: δικές του νίκες και να χάνουν βαθμούς οι ανταγωνιστές. Δεν κρατάει στα χέρια του την τύχη του όπως πριν από λίγο καιρό. Γιατί;

Το χαμένο τετ α τετ του Βόλου με την τρομερή επέμβαση του Επασί είναι η απάντηση. Το ότι δεν μπήκε είναι η κατάληξη, το ότι ο ΟΦΗ πάλι πήγε να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια στο φινάλε είναι η ουσία. Κι αυτό ακριβώς τόνισε ο Νιόπλιας μετά το ματς. Όχι άλλα παιχνίδια "με την ψυχή στο στόμα". Ο ΟΦΗ πρέπει να τελειώνει τα ματς όταν δημιουργεί τις συνθήκες. Το 2-0 το κάνεις 3-0, ουχί 2-1. Όταν είσαι καλύτερος του αντιπάλου δεν κάνεις την κατάσταση χιτσκοκική, αλλά γίνεσαι ο κυνικός που λέγαμε. Ωραία η ποιότητα και το θέαμα, ωραία και τα τακουνάκια, αλλά τώρα που... έσφιξαν τα γάλατα οι παίκτες πρέπει να βγάλουν (και) την απαιτούμενη σκληράδα. Σκληράδα στην αντίδραση, τη διαχείριση και την αποτελεσματικότητα. Πάνω απ' όλα το τελευταίο.

Με οδηγό τον αγώνα με τον Βόλο και τις δηλώσεις του Νιόπλια ο ΟΦΗ πορεύεται για τα δύο κρίσιμα, back to back, παιχνίδια σε Περιστέρι και Νίκαια. Επιτακτικό το "2 στα 2", ακόμα πιο επιτακτικό ο ΟΦΗ να διώξει από πάνω του τα... συμπτώματα Λαμίας και Παναιτωλικού (ακόμα και Βόλου στο φινάλε) και να πηγαίνει στην ουσία του πράγματος: βαθμοί.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση το αποτέλεσμα προηγείται της ομορφιάς του ποδοσφαίρου. Το build up, οι τελικές, οι εύστοχες πάσες, τα xGoals και ό,τι, τέλος πάντων, συνθέτουν το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη μορφή του περνούν σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που ο ΟΦΗ «καίγεται» για τα αποτελέσματα. «Καίγεται» με δική του ευθύνη φτάνοντας λίγο πριν το φινάλε να εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα ενώ αν ήταν πιο κυνικός (το γράφουμε και με κεφαλαία αν χρειάζεται για να το εμπεδώσουν άπαντες) θα μπορούσε να απολαμβάνει ακόμα και τη μαθηματική εξασφάλιση των πλέι οφ. Δεν πειράζει, τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν αδίκησε τον εαυτό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Βόλος 2-1

Τα highlights της νίκης του ΟΦΗ

Νιόπλιας: «Να είμαστε πιο κυνικοί»

Χαλάλι το θρίλερ, χαλάλι του Επασί!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.