Τα μέτρα, οι πρωτόγνωρες εικόνες και οι υψηλές παρουσίες

SMS

Το ωραίο θέαμα, οι εικόνες στις εξέδρες στα Δύο Αοράκια, τα μέτρα και το Ηράκλειο που κέρδισε ακόμη ένα στοίχημα.

Το Final-4 ολοκληρώθηκε και το γεγονός ότι δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι συνιστά, για τον πληγωμένο ελληνικό αθλητισμό, είδηση. Όπως έγραψε και ο Γιάννης Χαμαλάκης που έζησε από μέσα και τις δύο μέρες της διοργάνωσης, φοβού των χούλιγκαν και των... περίεργων, τα εισιτήρια δεν βγήκαν ποτέ σε κυκλοφορία, ούτε σε ομάδες δόθηκαν (παρά την ανακοίνωση της ΕΟΚ για sold out!), η ατμόσφαιρα ήταν καλή, πέρα από το συμβάν με τον Μπαρτζώκα στο φινάλε του ημιτελικού της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν τόσες πολλές λες και κατέβηκε ο... Μπάιντεν στο Ηράκλειο, ίσως να ήταν και λίγο υπερβολική η παρουσία, αλλά... δεν χρειάζεται να καείς στο χυλό για να φυσάς και το γιαούρτι. Και όταν λέμε παρουσία, δεν εννοούμε απλώς τα τυπικά, αλλά υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για να προστατευθεί η διοργάνωση, να μην υπάρξουν παρατράγουδα και να τηρηθούν όλα τα μέτρα (μαζί με αυτά του υγειονομικού πρωτοκόλλου). Για να αντιληφθείτε το πώς αντιμετώπισε τη διοργάνωση η Αστυνομία να αναφέρουμε την έφοδο σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, το μεσημέρι της Κυριακής λίγο πριν από το τζάμπολ του τελικού και την προσαγωγή πάνω από 30 φίλων του Παναθηναϊκού που ετοιμάζονταν για τα "Δύο Αοράκια" χωρίς να έχουν εισιτήριο, αλλά ούτε και πρόσκληση.

Η αλήθεια είναι πως τοπικοί φορείς και ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο όλα αυτά τα χρόνια είχαν δώσει διαπιστευτήρια στις μεγάλες διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στην Κρήτη. Απέδειξαν ακόμα μία φορά ότι μόνο χαριστικά δεν αναλαμβάνει η πόλη σπουδαίες διοργανώσεις. Ο βαθμός δυσκολίας, βέβαια, δεν ήταν τόσο μεγάλος σε σχέση με το αν ο τελικός γινόταν υπό... κανονικές συνθήκες, με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων και όλα τα... συναφή, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια για να βγει εις πέρας με άψογο τρόπο το Final-4.

Είναι νίκη του μπάσκετ, του αθλητισμού και ολάκερης της Κρήτης οι (πρωτόγνωρες) εικόνες με φίλους των δύο ομάδων να ποζάρουν μαζί στο φωτογραφικό φακό. Είναι νίκη να βλέπεις φιλάθλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να παρακολουθούν δίπλα-δίπλα τον τελικό. Είναι νίκη που ακούστηκαν μόνο 1-2 υβριστικά συνθήματα. Και στην τελική είναι νίκη που έμειναν εκτός γηπέδου όσοι ονειρεύονταν καφρίλες, συνηθισμένοι από άλλα ντέρμπι.

Το ταμείο είναι θετικό. Και ωραίο μπάσκετ είδαμε και ωραίο τελικό απολαύσαμε και φανταστική ατμόσφαιρα στις εξέδρες ζήσαμε. Καλύτερα έτσι παρά μία αρρωστημένη κατάσταση, με τις φλέβες "άρρωστων" οπαδών να πετάγονται από το λαιμό.

Το Ηράκλειο φιλοξένησε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, έλαβε τα συγχαρητήρια όλων, οι τοπικοί φορείς μπορούν να αισθάνονται νικητές για την προσπάθεια και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και όλοι μαζί μπορούν να αναφωνήσουμε ένα "επιτέλους". Επιτέλους για την ατμόσφαιρα, επιτέλους που ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν χωράνε μεμψιμοιρίες. Εις τα επόμενα!

ΥΓ: Ο τελικός της Κυριακής είχε και υψηλές παρουσίες, όπως αναμενόταν. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, βρέθηκε στις εξέδρες, όπως φυσικά και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ και οι δύο διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είδαν από κοντά το ντέρμπι και στο φινάλε πανηγύρισαν έξαλλα, όπως κατέγραψε σε αποκλειστικό video του Capitano.gr. Και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, είδαμε, μέχρι και τον... Νίκο Μαρινάκη που άφησε για λίγο το ποδόσφαιρο και τις υποχρεώσεις με τον ΟΦΗ και είδε από κοντά μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα highlights του τελικού

VIDEO: Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Αγγελόπουλους

«Αιώνιοι» αντίπαλοι στο γήπεδο, μαζί στις εξέδρες!

Κρητική υποδοχή και παραδοσιακοί χοροί στον τελικό των «αιωνίων»

Γ. Αγγελόπουλος: «Η καλύτερη απόφαση της ζωής μας το μέχρι τέλους»

Τα μέτρα ασφαλείας και τα μπλουζάκια στην είσοδο

Η γιορτή του μπάσκετ και η επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ που λειτούργησε άψογα!

Final Four: Η διοργάνωση, ο τελικός και τα... πηγαδάκια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.