Τα… «μωρά» δαγκώνουν

Απόψεις

Αν δει κανείς τη βαθμολογία μετά το πέρας της 27ης αγωνιστικής, θα πει πως η νίκη του Εργοτέλη επί της ΑΕ Καραϊσκάκης δεν του έδωσε τη μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Του έδωσε όμως κάτι άλλο… Κάτι μεγαλύτερο και πιο σημαντικό…

Την ελπίδα και την αισιοδοξία πως η συνέχεια θα μπορεί να είναι κατά πολύ καλύτερη. Και λέγοντας συνέχεια, δεν είναι μόνο οι εναπομείναντες πέντε αγώνες εντός γηπέδου, αλλά η «επόμενη ημέρα» του συλλόγου, τη νέα αγωνιστική χρονιά. 

Προφανώς και είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσει κάποιος για τη νέα αυτή αγωνιστική χρονιά, καθώς κανένας δεν γνωρίζει τι θα είναι αυτό που θα θέλει ο Εργοτέλης. Μάλλον όχι κανένας, ένας το γνωρίζει. Και αυτός είναι ο Μάγκετ Σάμι. Η παρουσία του στο Παγκρήτιο στον χθεσινό (22/4) αγώνα, του έδωσε την ευκαιρία να δει τη «μαγιά» που έχει η ομάδα του και να οριοθετήσει τους στόχους που θα έχει του χρόνου. 

Καλύτερο ματς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει ο Αιγύπτιος. Είδε την ομάδα του να έχει ωριμότητα στο παιχνίδι της και ουσία. Στοιχεία που έλλειπαν στα περισσότερα ματς της εφετινής χρονιάς. Είδε παίκτες που έχουν βρει αγωνιστικό χαρακτήρα, χτίζοντας προσωπικότητα. Είδε φρεσκάδα και ταλέντο, το οποίο πλέον συνδυάζεται με όλα τα άλλα απαιτούμενα του ποδοσφαίρου, να δίνουν αισιοδοξία. 

Τα «ποδοσφαιρικά μωρά» του εφετινού Εργοτέλη, να έχουν βγάλει δόντια και να δαγκώνουν. Να έχουν ωριμάσει και να δείχνουν ικανά για κάτι ακόμα καλύτερο από μια ασθμαίνουσα παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να αγκομάχησε αρκετά για να τα καταφέρει, αλλά την παραμονή την κερδίζει με την αξία του. Έδειξε πως παραμένει, όχι επειδή αφαιρέθηκαν βαθμοί από άλλους, αλλά επειδή τους κερδίζει ο ίδιος. 

Τώρα η… μπάλα είναι στο γήπεδο του Σάμι. Να δείξει ότι μπορεί και θέλει να στηρίξει αυτή την ομάδα, ώστε με τις βάσεις που έχει βάλει, να μπορέσει να έχει μια καλύτερη αγωνιστική χρονιά στο νέο πρωτάθλημα. Ο προπονητής πιστώνεται αρκετά από αυτή την εξέλιξη που έχει ο Εργοτέλης. Καταφέρνοντας να συνδυάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία με την πραγματικότητα, είδε και τη δική του προσπάθεια να αποφέρει καρπούς.  

Οι έξι πόντοι στις επόμενες δύο αγωνιστικές, θα διαμορφώσουν μια κατάσταση ακόμα πιο θετική για τους κιτρινόμαυρους, προκειμένου να κάνουν το καλύτερο δυνατό κλείσιμο του πρωταθλήματος. Η 10η θέση δείχνει πως είναι απόλυτα εφικτή, έτσι ώστε να μπει θετικό τέλος, βάσει της συνολικής πορείας, στην εφετινή, πειραματική θα μπορούσε να την πει κανείς, αγωνιστική χρονιά του Εργοτέλη… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.