Τα «ΟΧΙ» του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Ως άλλος Ιωάννης Μεταξάς ο Λιθουανός προπονητής προετοιμάζει τον ΟΦΗ όχι για "πόλεμο", αλλά για μία σκληρή μάχη.

Το "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιταλό εισβολέα το οποίο γιορτάζουμε σήμερα είναι και το "ΟΧΙ" που θα ήθελε να "φωνάξει" ο Βάλντας Νταμπράουσκας ενόψει του αγώνα με τον Άρη, αλλά και γενικότερα ενόψει της δύσκολης συνέχειας μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου.

Ένα "ΟΧΙ" που δεν φτάνει να βγει μόνο από τα χείλη του, αλλά πρέπει να δουλέψει για να μεταμορφωθεί ο ΟΦΗ και να γίνει μία κανονική ομάδα με αγωνιστικό πλάνο, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και κυνισμό που σημαίνει βαθμοθηρία (χρειάζεται, ή μάλλον απαιτείται και αυτή).

Ο Λιθουανός προπονητής ως άλλος Ιωάννης Μεταξάς προετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ουχί για να μπει στον πόλεμο, αλλά για να προσπαθήσει να κάνει μία ομάδα που θα ορθοποδήσει, γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες και τι ακριβώς έχει παραλάβει.

Ο Νταμπράουσκας, λοιπόν, "φωνάζει"...

* ΟΧΙ στη δυσλειτουργία του αμυντικού transition που έχει κοστίσει πολλές φορές στον εφετινό ΟΦΗ και γιατρειά δεν έχει βρει.

* ΟΧΙ στις "πουλημένες" μπάλες και στα λάθη της μεσαίας γραμμής που δίνουν επιθέσεις στον αντίπαλο. Είδαμε μπόλικα από αυτά στο ματς κόντρα στη Λαμία.

* ΟΧΙ στα λάθη των ακραίων μπακ και στα πανομοιότυπα γκολ που δέχεται η άμυνα του ΟΦΗ.

* ΟΧΙ στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να υπάρχει και η σχετική δημιουργία. Ο ΟΦΗ σε πολλά ματς έχει κατοχή, αλλά δεν ξέρει πώς να την αξιοποιήσει.

* ΟΧΙ στην "αφλογιστία" των επιθετικών. Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να μην έχει γκολ από τους φορ του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γκερέρο, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

* ΟΧΙ στο άγχος και τον πανικό που προκαλούν λανθασμένες επιλογές. Ο ΟΦΗ χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι του και υπομονή. Τίποτε από αυτά δεν έχει έως τώρα.

* ΟΧΙ στον παρορμητικό τρόπο παιχνιδιού από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που... παθαίνουν Μέσι και ψάχνουν τη δύσκολη προσπάθεια και όχι το ομαδικό παιχνίδι.

* ΟΧΙ στους τραυματισμούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς. Ο Ντουρμισάι μπήκε ξανά στη λίστα με τους τραυματίες και ο Νταμπράουσκας "πονοκεφαλιάζει" ενόψει του κυριακάτικου αγώνα.

* ΟΧΙ στην καταστροφολογία και την αποδόμηση αν το ντεμπούτο του Λιθουανού δεν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα. Αν ο ΟΦΗ ήθελε μάγο δεν θα έπαιρνε τον Νταμπράουσκας.

Εν κατακλείδι, "ΝΑΙ" σε έναν διαφορετικό ΟΦΗ που μπορεί να "αναστηθεί" και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία αφήνοντας πίσω του ό,τι τον ταλαιπώρησε και τον έφερε σε δυσμενή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι περιμένουμε να δούμε από τον Νταμπράουσκας κόντρα στον Άρη

«Aκόμα στον ΟΦΗ ήταν ο Ζερκάν;»

Πρόβλημα με Ντουρμισάι


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.