Τι περιμένουμε να δούμε από τον Νταμπράουσκας κόντρα στον Άρη

ΟΦΗ

Το πρώτο δείγμα του ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας σε ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων.

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Άρη και το ενδιαφέρον, πέραν της κρισιμότητας του αγώνα και της βαθμολογικής σημασίας, επικεντρώνεται στον Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο.

Επί της ουσίας θα δούμε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ του Λιθουανού, με πολλούς αστερίσκους βέβαια, αφού ο άνθρωπος μόλις ήρθε, δεν έχει μάθει καλά-καλά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και σίγουρα δεν είναι μάγος για να καταφέρει να μεταμορφώσει σε κανονική ομάδα τον πληγωμένο ΟΦΗ μέσα σε λίγα 24ωρα.

To πρώτο του δείγμα

Για να το θέσουμε καλύτερα, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο στραμμένο στον Νταμπράουσκας, αλλά σε αυτό που θα δούμε από εκείνον ως πρώτο δείγμα.

Οπως είναι γνωστό και το είπε και ο ίδιος, ο 45χρονος τεχνικός αρέσκεται σε σύστημα με τετράδα στην άμυνα (4-2-3-1) και χρησιμοποιεί αρκετές παραλλαγές του. Αυτό προσπαθεί να παίξει από την αρχή της χρονιάς ο ΟΦΗ, αυτό δούλεψε με τον Νιόπλια, αλλά είναι και αυτό που είδαμε σε λίγα παιχνίδια λόγω απουσιών που έφεραν αλχημείες από τον προηγούμενο προπονητή.

Από την άλλη, η τετράδα στην άμυνα δεν είναι κάτι θέσφατο για τον Νταμπράουσκας και όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ξέρει να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και στις συνθήκες του αγώνα. Προφανώς έχει παρακολουθήσει τον Άρη, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια με τον Πάρντιου στον πάγκο, ειδικά το τελευταίο με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η μελέτη είναι που θα φέρει και τα ανάλογα πλάνα από τον Λιθουανό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δεδομένες οι αλλαγές

Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ γνωρίζει την κρισιμότητα και τις δυσκολίες του αγώνα και το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές. Έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει ούτε την ομάδα ούτε τον ίδιο. Σε σχέση με το ματς με τη Λαμία, το οποίο είδε από κοντά, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις (το είπε εξάλλου στην παρουσίασή του την Τρίτη), αλλά όχι αλόγιστες. Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις (τέτοια λογίζεται η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Θεοδοσουλάκη από την αρχή), αλλά φαίνεται πως έχει καταλήξει στις πρώτες του σκέψεις για την ενδεκάδα και τον τρόπο που θα κατέβει ο ΟΦΗ στον αγώνα με τον Άρη. Και σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο (και) το παιχνίδι της Δευτέρας με τη Λαμία.

Στόχος του Νταμπράουσκας και γενικότερα του ΟΦΗ από το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης είναι να επανέλθει η αγωνιστική κανονικότητα, η αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία και όλο αυτό να συνδυαστεί με ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν έρθει να γεννηθούν οι προσδοκίες για τη συνέχεια. Κάτι για να πιαστεί ο κόσμος για τη συνέχεια μετά τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εποχή Νταμπράουσκας: Τα «θέλω» και οι στόχοι για τον δικό του ΟΦΗ

Ο ευέλικτος Νταμπράουσκας και οι Ακαδημίες

Το VIDEO από την «πρώτη» του Νταμπράουσκας στο ΒΑΚ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.