Τα πλέι οφ άλλαξαν, αλλά θα γίνουν;

14:18 | 05/04/2019

Με νέο τρόπο θ’ αναδεικνύεται πλέον ο πρωταθλητής στην Α1 ΕΠΣΗ, εφόσον απαιτούνται πλέι οφ.

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου και τα πάντα είναι ρευστά, με τον Ζαρό να βρίσκεται στο +5 από τον ΠΑΟΚ.

Αν, έτσι, διατηρηθεί ή μειωθεί η συγκεκριμένη διαφορά, ο τίτλος θα κριθεί μέσω των πλέι οφ. Και από φέτος η Ένωση έχει αλλάξει το σύστημα, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο ανταγωνιστική η «μάχη» για την πρωτιά.

Δεν ισχύει, έτσι, πια ό,τι γινόταν μέχρι τώρα με τις νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Πλέον θα διεξάγεται ένα… μίνι πρωτάθλημα των ομάδων που θα καταλαμβάνουν τις 4 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης και όλοι θα παίξουν με όλους, εντός κι εκτός έδρας, σε συνολικά 6 αγωνιστικές.

Οι ομάδες θα μπουν στη σειρά με ειδική βαθμολογία, που προκύπτει από τη διαίρεση της διαφοράς του 1ου με τον 4ο διά 3. Ο πρωτοπόρος, βέβαια, παίρνει και ένα μπόνους 2 βαθμών.

Αν, δηλαδή, είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, τον τίτλο θα διεκδικούσαν σήμερα Ζαρός, ΠΑΟΚ, Πόρος και ΠΑΝΟΜ, με τους δύο πρώτους, πάντως, να έχουν «κλειδώσει» ήδη την παρουσία τους, αν γίνουν τελικά πλέι οφ. Η βαθμολογία, έτσι, που θα ξεκινήσουν θα ήταν:

  • Ζαρός 6 (4+2 μπόνους)
  • ΠΑΝΟΜ 2
  • Πόρος 1
  • ΠΑΝΟΜ 0

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.