Τα σενάρια για την πρώτη θέση και γιατί έχει σημασία η κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο

08:30 | 29/02/2024

Η Super League είναι μία στροφή πριν την ολοκλήρωσή της, με το Big-4 σε απόσταση πέντε βαθμών και τα playoffs να βρίσκονται προ των πυλών.

Ωστόσο, μόνο οι δύο από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) μπορούν να κλείσουν την κανονική διάρκεια στην πρώτη θέση και αυτοί είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Η Ένωση κρατάει την τύχη στα χέρια της, ούσα στο +1 από τον ΠΑΟΚ και στο +3 από τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς στα ματς που τέθηκαν αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία. Επομένως δεν υπάρχει μαθηματικό σενάριο που στέλνει τους "πράσινους" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στη Stoiximan Super League είναι το τρίτο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος στο φινάλε των playoffs, εφόσον δύο οι περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν. Το πρώτο σενάριο είναι η συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ τους ματς και το δεύτερο είναι η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια που έχουν δώσει ως αντίπαλοι.

O τίτλος του πρωταθλητή της Stoiximan Super League θα κριθεί στα playoffs, όπως και πέρυσι, με το Big-4 να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο, ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες, οι ομάδες που μπορούν να βγουν πρώτες στην κανονική περίοδο είναι μόλις δύο.

Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της, ενώ ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε γκέλα της Ένωσης και ταυτόχρονα δικό του τρίποντο στην έδρα της σκληροτράχηλης Λαμίας.

ΠΗΓΗ: SPORT24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.