Φενέρμπαχτσε: Κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη, αν αποσυρθεί από το τουρκικό πρωτάθλημα

10:46 | 21/03/2024

Η Φενέρμπαχτσε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Απριλίου ανέφερε ότι θα έχει μεταξύ άλλων ως θέμα στην ατζέντα και την εξέταση του ενδεχομένου αποχώρησης από το πρωτάθλημα μετά τα αδιανόητα επεισόδια στο ματς με την Τράμπζονσπορ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι είναι έτοιμος να πάρει τη Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα αν χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τον υποβιβασμό της.

Σύμφωνα με τη Fanatik, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο, Ανίλ Ντιντσέρ, που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο, αν η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Conference League τελικά κάνει πράξη τις απειλές της και αποσυρθεί από τη Super Lig, η UEFA έχει το δικαίωμα να την τιμωρήσει.

Όπως ανέφερε, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες υπογράφουν μία δέσμευση από κοινού με την τουρκική ομοσπονδία.

Αν κάποια ομάδα, παραβιάσει τις δεσμεύσεις αυτές είναι πιθανό να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις, κάτι που αποφασίζει εξολοκλήρου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας.

Γι' αυτό κι ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η πιο ακραία έκβαση που μπορεί να έχει η υπόθεση είναι ο υποβιβασμός της σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA χρειάζεται ένα δίπλωμα που δίνεται στις ομάδες από την τουρκική ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει, ότι η Ομοσπονδία μπορεί αν θέλει να την τιμωρήσει να το πάρει πίσω.

Αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA κι εκείνη να πάρει την οριστική απόφαση για την εκάστοτε ομάδα, καθώς πλέον η Φενέρμπαχτσε, στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα έχει ένα από τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται μία ομάδα για να συμμετέχει στην Ευρώπη, δεδομένου ότι κι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της χώρας είναι προαπαιτούμενο.

Πηγή: SPORT24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.