Τα ζευγάρια του Final Four του Ηρακλείου: Προμηθέας - ΠΑΟ και Ολυμπιακός - ΑΕΚ

13:08 | 07/02/2022

Θα διεξαχθεί στα ''Δύο Αοράκια'' στις 18 και 20 Φεβρουαρίου.

Πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα δύο ζευγάρια του Final Four. Προμηθέας εναντίον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακός - ΑΕΚ οι δύο ημιτελικοί. Στις 18 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί, στις 20 ο τελικός στο γήπεδο του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Final Four επιστρέφει έπειτα από 18 χρόνια. Τελευταία φορά που το Κύπελλο Ελλάδος είχε ολοκληρωθεί με Final Four ήταν το 2004, με την διοργάνωση να διεξάγεται στην Λαμία και τον Άρη να κατακτά το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό

Τελικός Kυπέλλου για 6η φορά στην Κρήτη

Aυτή θα είναι η 5η φορά που τα ''Δύο Αοράκια'' θα φιλοξενήσουν τελικό Κυπέλλου και συνολικά η 6η στην Κρήτη καθώς θυμίζω ότι στο κλειστό του Λίντο έγινε ο τελικός του 2005 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό - Άρης (το πήρε ο Παναθηναϊκός).

Έκτοτε, το νέο σύγχρονο γήπεδο της πόλης, τα ''Δύο Αοράκια'' φιλοξένησαν τέσσερις τελικούς (2014, 2018,2019 και 2020) όπου δύο φορές πήρς το Κύπελλο η ΑΕΚ (με Προμηθέα και Ολυμπιακό) και δύο φορές ο Παναθηναϊκός (με ΠΑΟΚ και Άρη). Φυσικά, για πρώτη φορά θα λάβει χώρα Final Four σε γήπεδο του νησιού, βέβαια στο καλύτερο γήπεδο της Κρήτης έχουν διεξαχθεί τα τρία Crete International Tournament, με Ευρωπαϊκές ομάδες και το ίδιο φορμάτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ατάκα Μαρκάκη στο Capitano.gr και ο 6ος τελικός της Κρήτης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.