Τεστ υψηλών απαιτήσεων και αντοχών

12:09 | 28/07/2021

Ο ΟΦΗ παίζει απόψε στις 17:00 (OFI TV) με την Άλκμααρ σε ένα δυνατό τεστ - Πώς θα δείτε το φιλικό

Συνεχίζοντας τα δυνατά φιλικά, ο ΟΦΗ έχει απόψε στις 5 μ.μ ώρα Ελλάδας ακόμη ένα τεστ υψηλών απαιτήσεων απέναντι, αυτή τη φορά, από την Άλκμααρ.

H ομάδα που πέρυσι τερμάτισε τρίτη στο ολλανδικό πρωτάθλημα θα είναι η αποψινή αντίπαλος που θα βάλει δύσκολα στον Όμιλο και θα δώσει την ευκαιρία στον Νίκο Νιόπλια να βγάλει τα συμπεράσματά του σε μία περίοδο που σιγά-σιγά ο σύλλογος μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

Ο ΟΦΗ εξ αρχής επέλεξε το δύσκολο δρόμο στην καλοκαιρινή προετοιμασία και έκλεισε φιλικά με δυνατές ομάδες που μπορούν να αναδείξουν τα προτερήματά του, αλλά και τις αδυναμίες του. Ο προπονητής του Ομίλου είναι ικανοποιημένος από αυτό το γεγονός γιατί γνωρίζει καλά πως όταν απέναντί σου έχεις έναν ισχυρό αντίπαλο παίζεις σε διαφορετικές συνθήκες και εντάσεις. Και ο Νιόπλιας το θέλει αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε όταν η αποστολή επιστρέψει στην Κρήτη και πριν από το τουρνουά του Βόλου, να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ.

Όπως έχει τονίσει από την αρχή της προετοιμασίας ο 56χρονος τεχνικός, δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα σε αυτή τη φάση των φιλικών, αλλά η τακτική προσέγγιση και το «χτίσιμο» της ομάδας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό χαρακτήρα.

Θυμίζουμε ότι η Άλκμααρ προ λίγων ημερών επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού σε φιλική αναμέτρηση δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση. Κάτι λογικό, αφού είναι πιο έτοιμη ομάδα όχι μόνο γιατί η Eredivisie θα αρχίσει μία εβδομάδα νωρίτερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και γιατί η AZ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Europa League.

Aξίζει να τονιστεί πως η ολλανδική ομάδα ανακοίνωσε πως ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ υπενθυμίζουμε πως το φιλικό θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι της ΠΑΕ ΟΦΗ στο YouTube (17:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλο το πρόγραμμα του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα

Μετά την Ολλανδία τα σπουδαία


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.