Θαλής Τσιριμώκος: «Βροχή» τα συλλυπητήρια μηνύματα

17:31 | 19/06/2022

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί την απώλεια του Θαλή Τσιριμώκου, ο οποίος φόρεσε, μεταξύ άλλων, την φανέλα του ΟΦΗ.

Η Κρητική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση όπως και πολλές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη. Δεκάδες ομάδες του τοπικού, επίσης, εξέδωσαν ανακοίνωση για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί σειρά ετών το ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Η ομάδα μας πενθεί για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών που φόρεσαν τη φανέλα της.

Ο Θαλής Τσιριμώκος, ο άνθρωπος, ο οποίος με τα χρώματα του ΟΦΗ είχε την τιμή να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Fair Play, δεν είναι πια μαζί μας.

Γεννημένος το 1954, ο Τσιριμώκος έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ από το 1981 ως το 1986 τίμησε τη φανέλα του ΟΦΗ, φορώντας την συνολικά σε 114 αγώνες, στους οποίους σκόραρε 40 φορές. Ήταν μάλιστα βασικό στέλεχος της πρώτης σεζόν από τη 15ετία του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ!

Ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 30 συμμετοχές τη σεζόν 1984-85, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα βρέθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ σε 32 αγώνες.

Ο Θαλής Τσιριμώκος Θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της ιστορίας του ΟΦΗ!»

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θαλή Τσιριμώκου για τον χαμό του.

Ο Θαλής Τσιριμώκος, υπήρξε ένας μεγάλος σκόρερ του συλλόγου μας, αλλά πέρα απο την μεγάλη κλάση του σαν ποδοσφαιριστής, είχε σήμα κατατεθέν της προσωπικότητας του, το ήθος του.

Για το οποίο μάλιστα είχε τιμηθεί, το 1984, σε αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στο «Καραισκάκης» όταν μετά απο μια εκπληκτική επέμβαση του Σαργκάνη, σε κεφαλιά του Βλαστού, έσπευσε να φιλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και για το λόγο αυτό πήρε το βραβείο “Fair play” σε μια απο τις κορυφαίες διαχρονικά στιγμές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλό Παράδεισο, Θαλή Τσιριμώκο.

Σε ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που χάρισες στην οικογένεια του ΟΦΗ μας.

Δεν θα σε ξεχάσουμε, ποτέ.»

Η ανακοίνωση της Super League 2:

«Η Super League 2 και ο Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Θαλή Τσιριμώκου για τον αιφνίδιο χαμό του.

Η δήλωση του κ. Λεουτσάκου: «Η αθλητική οικογένεια θρηνεί σήμερα τον χαμό ενός σπουδαίου αθλητή, ενός μεγάλου προπονητή, ενός καταπληκτικού ανθρώπου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

H ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Θαλή Τσιριμώκου.

Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της ομάδας την σεζόν 1979-80 γράφοντας μάλιστα ρεκόρ πετυχαίνοντας 16 γκολ σε μια αγωνιστική χρονιά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταρρίψει κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, ενώ την σεζόν 2008-09 διετέλεσε Γενικός Αρχηγός της ομάδας.

Ο Θαλής Τσιριμώκος αποτέλεσε υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή με σπουδαίο ήθος. Σύσσωμη η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ανακοίνωση του Άρη:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Θαλή Τσιριμώκου, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Ο εκλιπών φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ τη σεζόν 1980-’81 (27 συμμετοχές και 7 γκολ).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

Η ανακοίνωση των παλαιμάχων του Άρη:

«Έφυγε από την ζωή, εντελώς ξαφνικά καί αναπάντεχα, ο ΘΑΛΉΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ!! Ο Σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών τού ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ, εκφράζει τα πιό θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, γιά την ξαφνική απώλεια….Καλό ταξίδι ΘΑΛΗ…. Σε ευχαριστούμε πολύ για όσα πρόσφερες στην οικογένεια του ΑΡΗ….Καλό παράδεισο φίλε…»

Τα συλλυπητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο χαμό του Θαλή Τσιριμώκου, ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για το ήθος του.

Ο Θαλής τίμησε και τον ΟΦΗ φορώντας την φανέλα του κι αγαπήθηκε πολύ από τους Κρητικούς φιλάθλους για τη χαρισματική του προσωπικότητα, που κέρδιζε από την πρώτη στιγμή συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει ανάγκη ανθρώπους που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.