Τηλεοπτικά: Μία εκκρεμότητα που ζητά λύση

SMS
16:43 | 23/07/2019

Δεν είναι μόνο τα μεταγραφικά στον ΟΦΗ, αλλά και το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ έχει δύο «μέτωπα» ανοιχτά: το ένα είναι τα μεταγραφικά -οι υπόλοιπες, δηλαδή, κινήσεις που αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ- και από την άλλη το περιβόητο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ έχει τη δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με την ΕΡΤ και το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση άλλαξε, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ο Όμιλος δικαίως ζητά επίλυση.

Όπως όλα δείχνουν, η τωρινή κυβέρνηση δεν θέλει να «φορτωθεί» το «βαρύ» φορτίο της προηγούμενης όσον αφορά στις συμφωνίες (σε αυτές υπάρχει και η Super League 2 στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης). Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στην κυβέρνηση φέρεται να εξετάζουν δύο λύσεις:

Πρώτον, να κουρευτούν οι απαιτήσεις των ομάδων ώστε να αντέξει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ µε την καταβολή ενός πολύ μικρότερου ποσού από τα 66 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, να καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε οι ομάδες της Super League 1 να μετακομίσουν σε συνδρομητικό κανάλι.

Στον ΟΦΗ αυτή τη στιγμή παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και αναμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όπως σε κάθε ομάδα, έτσι και στον Όμιλο, τα τηλεοπτικά είναι ένα σημαντικό θέμα και οι επικεφαλής θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό deal. Θυμίζουμε ότι από πέρυσι ο Μιχάλης Μπούσης είχε κάνει τις διεργασίες ώστε το επόμενο συμβόλαιο να είναι καλύτερο από το προηγούμενο και ο ΟΦΗ να πάρει τα χρήματα που του αναλογούν βάσει ιστορίας, δυναμικής και ζήτησης.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι έχουν στα χέρια τους μία «καυτή πατάτα» με την οποία πρέπει να ασχοληθούν άμεσα. Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούσαν τον ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις, τις εισφορές και διάφορα άλλα, στην ατζέντα υπάρχει και το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο γνωρίζει καλά ο πρωθυπουργός ότι χρειάζεται λεπτό και σωστό χειρισμό.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ θα κοιτάξει να κάνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, που θα είναι αντάξια του ονόματός του. Και θα κοιτάξει να τελειώσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μη γίνει... κακή συνήθεια

Φουλάρει για τον… Σεμέντο της άμυνας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.