Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

20:23 | 26/03/2021

Με αγωνία περίμενε ο εμπορικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας, για την ανακοίνωση των ημερομηνιών επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και των σχολείων. Ωστόσο οι πολυπόθητες δηλώσεις δεν έγιναν.

Αντ' αυτού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ζήτημα που επίσης απασχολεί τους πολίτες, θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως η επαναλειτουργία των σχολείων με πιθανότερη ημερομηνία την 5η Απριλίου για τις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με την αρχή να γίνεται από τα μικρά καταστήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής χωρίς όμως να υπάρξει ψηφοφορία και άρα σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Οι λοιμωξιολόγοι, πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση θέλουν να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τη σταδιακή επαναφορά δραστηριοτήτων. Ετσι, θα αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου και μέχρι τότε... υπομονή!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.