Την ήθελε το club, αλλά και οι Σαμαράδες μια τέτοια μεταγραφή!

08:20 | 17/08/2022

Εκτός από τον ΟΦΗ την ήθελαν αυτή τη μεταγραφή και ο Γιάννης και ο Γιωργος Σαμαράς που χρεώθηκαν πολλά. Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Και με τη βούλα λοιπόν στον ΟΦΗ μας ο Έρικ Λάρσον, ένα όνομα βαρύ, μια μεταγραφή αεροδρομίου, από κείνες της παλιάς βαρδινογιάννικης εποχής του Ομίλου, που σαν όνομα τουλάχιστον και σαν βιογραφικό παραπέμπει σε μια από τις πιο ηχηρές (εάν είναι και από τις πιο μεγάλες θα το δείξει στο γρασίδι) μεταγραφές στην ιστορία του ΟΦΗ!

Αναμφισβήτητα ένας πρωταθλητής από ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από τα δικό μας, αν και με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν προσφάτως οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι μας, δεν ξέρω και πολλά που είναι χειρότερα από το ελληνικό!

Συνήθως οι μεταγραφές αεροδρομίου είναι είτε γκολτζήδες είτε παίκτες που κινούνται μεσοεπιθετικά, η ομάδα όμως έδειξε χαρακτήρα και επιλογή σε μια θέση που είναι κομβική, μαζί με εκείνη του αντίστοιχου αριστεροπόδαρου για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του το club.

Στις μεγάλες ιστορικές του στιγμές ο ΟΦΗ είχε σπουδαίους ακραίους οπισθοφύλακες, όσοι βιώσαμε τα αλλοπρόσαλλα χρόνια της πανδημίας στο Γεντί Κουλέ και όχι μόνο, ξέραμε πόσο πόνεσε η απουσία τέτοιων ποδοσφαιριστών στην ανάπτυξη της ομάδας.

Εκτός από την ομάδα όμως την ήθελαν αυτή τη μεταγραφή και ο Γιάννης και ο Γιωργος Σαμαράς που από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου χρεώθηκαν πολλά από τον εν πολλοίς συζητήσιμο, έως και προβληματικό μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ της τελευταίας τετραετίας. Άκουσαν πολλά και όχι άδικα οι Σαμαράδες όλα αυτά τα χρόνια. Για την παρατεταμένη παραμονή του Σίμου στην ομάδα, για την Ολλανδική παροικία των… παλτών στο club, για ότι εκινείτο, αιωρείτο και είχε αρνητική εξέλιξη στην ομάδα, έφταιγαν οι συνήθεις ύποπτοι.

Ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός που έδειξε μεθοδικότητα, σχέδιο, υπομονή και... καρτερία, εάν γίνουν ακόμα ένα δυο κινήσεις, δείχνουν πως οι Σαμαράδες και ακούνε και αλλάζουν μυαλά και γίνονται σοφότεροι. Κι ακόμα ακόμα αυτό το σασπένς με το Λάρσον που πήγε να γίνει η στραβή με τον Ατρόμητο αλλά το club έδειξε αντανακλαστικά... υπέρ τους βγήκε τελικά αφού απέδειξαν πως έχουν «μπαλάκια» όταν κάτι πάει να στραβώσει και κινούνται αναλόγως.

Όλα βεβαίως θα κριθούν επί του πεδίου. Η ομάδα κακά τα ψέματα θέλει ακόμα κάποιες κινήσεις και λογικά θα γίνουν. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί πια να πει πως δεν έγιναν και κυρίως έγιναν απλά για να γίνουν, αλλά στοχευμένα αποκτήθηκαν παίκτες που στα χαρτιά είναι αρκετά καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει, αλλά τώρα δεν υπάρχουν λόγοι για γκρίνιες, μεμψιμοιρίες και δεύτερες σκέψεις! Όλοι ΟΦΗ κι όλοι γήπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε τον Λάρσον

Η σφήνα του Ατρόμητου και η μεγαλύτερη μεταγραφή επί Μπούση

Λάρσον: «Ενθουσιάστηκα με τον ΟΦΗ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.