Πλέι οφ και Ευρωπαϊκά εισιτήρια: Τι ισχύει με τον Κυπελλούχο

SMS

Πόσες ομάδες θα βγουν Ευρώπη από το φετινό πρωτάθλημα της Superleague - τι ισχύει για την ομάδα που θα σηκώσει το Κύπελλο

Νωρίτερα, ο Σταύρος Καραϊνδρος έγραφε για το τι χρειάζεται ο ΟΦΗ ώστε να μπει στα πλέι οφ. Ένα φινάλε για γερά νεύρα όσον αφορά την 6ααδα και ίσως μια ευρωπαϊκή έξοδο σε μια πολύ ξεχωριστή σεζόν.

Ξεχωριστήμ γιατί από φέτος η Ελλάδα θα βγάλει μόλις τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Πρακτικά 3 από το πρωτάθλημα και την ομάδα που θα σηκώσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Για να τα ξεκαθαρίσουμε: Οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολόγιας εξασφαλίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, και συγκεκριμένα ο πρωταθλητής θα παίξει στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας στα προκριματικά του Europa Conference League. Δηλαδή, δεν θα έχουμε ομάδα στο Europa League, ούτε και την επόμενη σεζόν (2022 - 2023).

Tι ισχύει με το εισιτήριο του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Λαμία είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών. Εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο δεν είναι στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τότε ο 4ος της Super League δεν θα βγει στην Ευρώπη. Πρακτικά, ο ΟΦΗ επιθυμεί το Κύπελλο να το πάρει ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι στην 3αδα, ώστε να ''ανοίξει'' και η 4η θέση, ώστε αν μπει στα πλέι οφ να έχει ρεαλιστικό κίνητρο.

Αν κάνει την έκπληξη η Λαμία ή Κυπελλούχος γίνει ο Παναθηναϊκός τότε η κρητική ομάδα - αν μπει στα πλέι οφ - θα πρέπει να κυνηγήσει την 3η θέση, πράγμα πολύ δύσκολο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φιναλίστ δεν εξασφαλίζει εισιτήριο, μόνο ο Κυπελλούχος έχει αυτό το προνόμιο.

H βαθμολογία

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 59 (23 αγώνες)

2. Π.Α.Ο.Κ. 48 (23 αγώνες)

3. A.E.K. 42 (23 αγώνες)

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 36 (24 αγώνες)

5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 36 (24 αγώνες)

6. Ο.Φ.Η. 34 (24 αγώνες)

7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 32 (22 αγώνες)

8. ΑΡΗΣ 30 (23 αγώνες)

9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28 (24 αγώνες)

10. ΒΟΛΟΣ 28 (23 αγώνες)

11. ΙΩΝΙΚΟΣ 22 (23 αγώνες)

12. ΛΑΜΙΑ 18 (23 αγώνες)

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17 (22 αγώνες)

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 13 (23 αγώνες)

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.