Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά με τη νέα κυβέρνηση

20:58 | 07/07/2019

Με την επικείμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στα τηλεοπτικά. Tι γίνεται με τον ΟΦΗ.

Η επικείμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και μάλιστα με αυτοδυναμία, βάσει του 100% του exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20:00, φέρνει το ενδιαφέρον, στο αθλητικό κομμάτι, στο θέμα των τηλεοπτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προηγούμενη, πλέον, κυβέρνηση αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες. Επίσης, εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2.

Επί της ουσίας, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ έχει πρόταση από την κρατική τηλεόραση ύψους 2.5 εκ. ευρώ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση της NOVA και το αν θα κάνει ίδια ή καλύτερη πρόταση. Το θέμα, όμως, είναι η στάση της νέας κυβέρνησης σε όλο αυτό. Αν δηλαδή θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ή αν θα ανατραπούν οι οικονομικοί όροι που γνωρίζουμε, επισήμως, έως τώρα.

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις, με τον ΟΦΗ να τις παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία, περιμένοντας να κλείσει ένα σημαντικό θέμα που είναι τα τηλεοπτικά και να οριστικοποιηθεί το ποσό που θα βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ.

Εφόσον φιξαριστεί η πρόταση των 2.5 εκ. ευρώ, μένει να δούμε αν το συνδρομητικό κανάλι θα θελήσει να τη «ματσάρει» ή να κάνει καλύτερη για να κρατήσει τον Όμιλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ναι» της ΕΡΤ στον ΟΦΗ - μετά τις εκλογές οι υπογραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.