Το άλλο με τον ΟΦΗ το είδατε;

Απόψεις

Ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα «έσπασε» ένα-τρόπον τινά- αποκλειστικά δικό του... στερεότυπο.

Πολλή συζήτηση έγινε για την εικόνα του ΟΦΗ απέναντι στους Ηπειρώτες. Οι «ασπρόμαυροι» τούτη τη φορά δεν έλαμψαν με την απόδοση τους και υπήρξαν εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη πως οι νίκες θα πρέπει να συνδυάζονται και με ανάλογες εμφανίσεις.

Αυτό φυσικά είναι το ιδανικό, οι «ασπρόμαυροι» το έχουν πετύχει αρκετές φορές, αλλά, από την άλλη πάλι, περισσότερη σημασία στην παρούσα φάση για το σύνολο του Σίμου έχουν τα «τρίποντα».

Το «πρόσωπο» που έδειξε την Κυριακή (29/11), εξάλλου, δεν ήταν δα και τόσο αποκρουστικό… Δεν εντυπωσίασε, αλλά δεν ένιωσε και ιδιαίτερο άγχος από τον αντίπαλο.

Δεν είναι ψέμα, άλλωστε, πως στις «στραβές» του ΟΦΗτο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Στη συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βέβαια, ο Όμιλος παρουσίασε ένα στοιχείο πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Ένα στοιχείο που ο ΟΦΗ της νέας εποχής δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι και χθες…

Λες και πρόκειται για κάτι το «απαγορευμένο». Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, δηλαδή, δίνει την εντύπωση πως ακόμη και με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κλαμπ ν’ αναμετρηθεί, θα πάει στα… ίσα στη «μάχη».

Θα παρατάξει τα «όπλα» του και θα «παλέψει» μέχρι τέλους. Αυτό σαφώς τον τιμάει, καθώς θέλει να κάνει το παιχνίδι του, ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται απέναντι.

Κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», όμως, το συγκρότημα του Σίμου έπαιξε έξυπνα μετά το 2-1. Για σχεδόν, δηλαδή, ένα ημίωρο έκανε κάτι που δεν είχε κάνει ξανά ή τουλάχιστον με τέτοια επιτυχία.

Διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του προβάδισμα, θέλησε να «παγώσει» τον αγώνα και να βγάλει εκτός ρυθμού τους φιλοξενούμενους.

Χωρίς, πάντως, υπερβολές και τρόπο προκλητικό. Οι «ασπρόμαυροι» ήξεραν πως να κερδίσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα, σε μία μέρα που δεν εφάρμοζαν ικανοποιητικά το πλάνο τους.

Ακολούθησαν μια λογική που «υιοθετούν» όλες οι ομάδες του πλανήτη, από την πιο μεγάλη μέχρι την πιο μικρή, αλλά για τον ΟΦΗ έμοιαζε ως κάτι το… αμαρτωλό.

Το πάθημα με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό ήταν μεγάλο και ίσως να έβαλε τους παίκτες του Σίμου σ’ αυτή τη διαδικασία. Όπως και να’ χει, χωρίς να ξεπεράσουν τα όρια πήραν άξια τη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το 2021 επιστρέφει ο ντε Γκουζμάν για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ-ΠΑΣ: Το τρίτο ημίχρονο και τα παραλειπόμενα στο LIVETALKS

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.