Το «αντίο» στον εμβληματικό Γιάννη Διακογιάννη

11:50 | 13/12/2022

Σε βαθύ πένθος η ελληνική δημοσιογραφία και δη η αθλητική - Δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον Γιάννη Διακογιάννη.

Συγκλονισμένη είναι η αθλητική δημοσιογραφία με το χαμό του σπουδαίου Γιάννη Διακογιάννη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο κορυφαίος αθλητικός ρεπόρτερ νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, πλήθος δημοσιογράφων έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Βογιατζάκης, νυν διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Το παιδικό, αλλά και διαχρονικό μας είδωλο. Πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, έγραψε:

«Σε ευχαριστούμε για όλα, δάσκαλε!

Για την αγάπη σου, τη φιλία σου, τον σεβασμό σου, την εκτίμηση και τις συμβουλές σου!

Σε ευχαριστούμε, που μέχρι το τέλος ήσουν δίπλα μας!

Σε ευχαριστούμε για τις αξέχαστες εκπομπές μαζί σου στον ΣΠΟΡ ΦΜ, που μας σημάδεψαν και για την αλησμόνητη επίσκεψή σου στο Goal, πριν από το Μουντιάλ του 2014!

Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες!

Για όσα για πρώτη φορά ακούσαμε από τα δικά σου χείλη!

Καλό σου ταξίδι, δάσκαλε!»

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, είπε:

«Είναι απώλεια όχι μόνο αθλητική και δημοσιογραφική, αλλά κοινωνική και πολιτιστική. Το αποτύπωμά του στην ελληνική κοινωνία είναι τεράστιο. Ο Γιάννης άλλαξε όλο αυτό που βιώνουμε και λέμε αθλητική δημοσιογραφία. Άλλαξε το υπόβαθρο και τη θέση του συντάκτη που κάνει αθλητικά. Κολυμπούσε ο Σπιτς και ένιωθες ότι κολυμπούσες μαζί του. Αυτό δεν το κατάφερε ποτέ κανένας από μας. Είχε φοβερές γνώσεις και όχι μόνο αθλητικές. Πολύς κόσμος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό λόγω του Διακογιάννη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι μας έδωσε».

Συγκλονισμένος και ο Νίκος Κατσαρός, ο οποίος αναφέρθηκε στους τελευταίους μήνες της ζωής του Γιάννη Διακογιάννη:

«Είμαι συγκλονισμένος. Είχα προετοιμαστεί, βέβαια, είχα μάθει ότι εδώ και δύο μήνες ήταν σοβαρά, ότι ήταν θέμα χρόνου. Ο Γιάννης, θα το πω κι ας είναι βαρύ, είναι σαν αυτοκτόνησε, με την εικόνα παραίτησης μετά τον θάνατο της συζύγου του, Βαρβάρας και της θετής του κόρης, Ρίκας Βαγιάννη. Είχε κλειστεί στο σπίτι του, είχε κλειστεί στον εαυτό του. Οποτε του μιλούσα τον ρωτούσα "πως είσαι" και μου απαντούσε "περιμένω να πεθάνω". Χρωστάω πάρα πολλά στον Γιάννη Διακογιάννη».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.