Το άστρο του Παναγιώτη

Απόψεις

Tα κατορθώματα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και τα στατιστικά ''εκτόξευσης'' στο Eurocup

Ένα μήνα πριν, έγραφα για τον Παναγιώτη που φέτος μεγάλωσε ''απότομα'' και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σκόρερ του Eurocup. Αλλά αυτός το έχει... παρακάνει.

Το βράδυ της Τρίτης, η ομάδα του, η Λιθουανική Λιετκαμπέλις έδωσε ακόμα μια παράσταση στο Eurocup επικρατώντας με 88-65 της Πολωνικής Σλάσκ. Αυτή ήταν η 6η σερί νίκη της Λιθουανικής ομάδας και ο γκαρντ από το Ηράκλειο ήταν ξανά πρωταγωνιστής. Ο Καλαϊτζάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, μοίρασε 2 ασίστ, μάζεψε 4 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Eίναι 11ος στις σχετικές λίστες των σκόρερ αλλά και στα ποσοστά εύστοχων διπόντων σε όλο το τουρνουά.

Ο 23χρονος έχει φτιάξει το σώμα του, έχει βελτιώσει πολύ το περιφερειακό σουτ του και κάνει συνεχόμενα βήματα προς τα μπρος. Από τους παίκτες - έκπληξη της φετινής σεζόν στο Eurocup, το αστέρι του έχει ανάψει για τα καλά. Εξαιρετικά πειθαρχημένος, πολύ σοβαρός και εύστοχος στα κρίσιμα σημεία και ιδιαίτερα προσηλωμένος στα αργά αλλά σταθερά βήματα που έχει επιλέξει να κάνει. Και εμείς θα παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη του αλλά και του αδερφού του Γιώργου, ο οποίος προσπαθεί να κάνει restart στο NBA μέσα από την 2η ομάδα των Θάντερ.

Τα στατιστικά του φέτος στο Eurocup:

14.3 πόντοι (σε 28 λεπτά μ.ο)

67.4% 2PT

32.6% 3PT

5.4%. FT

3.0 REB

2.2 AST

1.0 STL

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.