​Το αυτονόητο και ο made in Greece ΟΦΗ

Απόψεις

Η «ελληνοποίηση» του ΟΦΗ και η κυνική νίκη στη Λαμία που ζέστανε ξανά τον κόσμο του.

Ο ΟΦΗ πήγε στη Λαμία να σπάσει την εφετινή αρνητική παράδοση κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα (μία ισοπαλία, μία ήττα) και ταυτόχρονα να "βουλώσει" στόματα. Βλέπετε, το πρωτάθλημα και δη τα πλέι άουτ έχουν πεδίο δράσης για τους κάθε λογής συνομωσιολόγους και από τη στιγμή που η μάχη στις τελευταίες θέσεις μαίνεται ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν, πόσω μάλλον αυτούς που θέλουν να ρίξουν σκιές. Πήγε στη Λαμία, έκανε το καθήκον του, "βούλιαξε" τον αντίπαλο και φέρθηκε σαν επαγγελματίας. Απλά τα πράγματα με καθαρό κούτελο.

Σε αυτό, όμως, που πρέπει να σταθούμε είναι στο γεγονός ότι η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κατέβηκε να παίξει με μία made in Greece ενδεκάδα. Οκτώ Έλληνες, Σωτηρίου, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Στάικος, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης και μόλις τρεις ξένοι, Μεγιάδο, Νέιρα και Φελίπε. Σαν τις παλιές εποχές, προ Μποσμάν, που οι ομάδες μπορούσαν να έχουν έως τρεις ξένους, ο ΟΦΗ κινείται στο μονοπάτι της "ελληνοποίησης" και στηρίζει το ντόπιο στοιχείο. Όχι στα λόγια.

Τούτο έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία σε μία εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο αναζητά τα ινδάλματά του, αλλά και την ταυτότητά του. Πάρτε, ας πούμε, για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό που έχει κατέβει σε παιχνίδι με μόνο έναν Έλληνα (Κώτσιρα)! Ο ΟΦΗ ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο και αυτό δείχνει και το πώς κινείται στο χτίσιμο της ομάδας.

Η ελληνική τετράδα της άμυνας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τη Λαμία και αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως με τον Γιαννούλη βασικό, μαζί με τους Βούρο-Πασαλίδη, το όλο πράγμα λειτουργεί καλύτερα (το έχουμε ξαναδεί, με Βούρο δεξί μπακ και τον Μπαλογιάννη στα αριστερά).

Ο Μεγιάδο για ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Νέιρα διανύει ίσως την πιο ώριμη χρονιά της καριέρας του (η κίνησή του στο γκολ του Στάικου είναι "όλα τα λεφτά) ο δε Στάικος αποδεικνύεται ως μία σταθερή και αξιόπιστη λύση, ο Τσιλιανίδης είχε όρεξη και επιθετική διάθεση, ο Μπουζούκης παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και σιγά-σιγά ανεβαίνει και ο Φελίπε πάλι το "κόλλησε" κι ας ήταν πέναλτι. Πέντε γκολ αισίως στη σύντομη παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και μία καλή κουβέντα και για τον Σωτηρίου, φυσικά, ο οποίος είναι πάντα εκεί, να προσφέρει όποτε του ζητηθεί κι ας ξέρει ότι δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Σε γενικές γραμμές ο ΟΦΗ στη Λαμία ήταν αυτό που θέλει ο Νιόπλιας και το έχει τονίσει πολλές φορές μέσα στη σεζόν: κυνικός. Διαχειρίστηκε σωστά τις συνθήκες του αγώνα και σιγά-σιγά έχει πάλι λύσεις για τη συνέχεια (επιστροφή Τοράλ).

Πέντε ματς έχουν απομείνει για να τελειώσουν τα πλέι άουτ, ο ΟΦΗ έχει την ηθική υποχρέωση να κυνηγήσει σε όλα τη νίκη και να κάνει το αυτονόητο. Ταυτόχρονα πρέπει να αφήσει πίσω του μια και καλή τις κακές παρενθέσεις, όπως αυτή του πρώτου -εφιαλτικού- ημιχρόνου με τον Ιωνικό, για να μην ξενερώνει τον κόσμο του. Ειδικά τώρα που ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα το οποίο είναι μία μεγάλη ευκαιρία να τον ζεστάνει ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία-ΟΦΗ 1-2

Τα highlights του αγωνα

Νιόπλιας: «Γεμίζει το οπλοστάσιό μας»

Στάικος: «Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι ακόμα και στο 1-1»

Σωτηρίου: «Υπομονή στη Λαμία, τα περάσαμε κι εμείς πέρυσι»

Ο ΟΦΗ βρήκε κίνητρο και θύμισε την σκληρή ομάδα που αγαπήσαμε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.