Το χάρηκαν κι αυτό έχει σημασία

Απόψεις

Ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε αυτά που θέλει να περάσει στον ΟΦΗ και ανέδειξε ένα ρόστερ που είχε κριθεί ως άχρηστο.

Είναι ο Δέλλας μάγος; Εχει το μαγικό ραβδάκι για να αλλάξει μέσα σε λίγες μέρες την ποδοσφαιρική νοοτροπία του ΟΦΗ; Οσοι πιστεύουν στη μαγεία κανένα πρόβλημα, οι υπόλοιποι ας σταθούν στην ποδοσφαιρικό ορθολογισμό του «Κολοσσού».

Ο Μακεδόνας προπονητής δεν άλλαξε τον ΟΦΗ, επανέφερε την ποδοσφαιρική κανονικότητα. Αυτή είναι η σωστή ερμηνεία των όσων είδαμε κόντρα στον Πανσερραϊκό. Το θαύμα, αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο, είναι ότι το έκανε μέσα σε λίγες μέρες, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έκατσε στον πάγκο.

Τι είδαμε από τον ΟΦΗ του Δέλλα; Γρήγορο, επιθετικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, επιλογές με τη μία από τους παίκτες, κίνηση στο χώρο και ψυχολογία. Το τελευταίο ήρθε αφού προηγήθηκαν τα προηγούμενα και τα γρήγορα γκολ. Αλλά η επιμονή στο να ακολουθήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία θα έφερναν και τα γκολ.

Ο Τραϊανός Δέλλας είπε κάτι πολύ σωστό μετά το παιχνίδι. Να μη σταθεί η ομάδα σε αυτό το αποτέλεσμα και να προχωρήσει. Έχει δίκιο γιατί ξέρει και ο ίδιος πως για το χθεσινό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Πανσερραϊκός: ο τρόπος που αγωνίστηκε και η κακή του αμυντική συμπεριφορά. Ολο αυτο βοήθησε στο να παίξει ο ΟΦΗ έτσι όπως έπαιξε και να βρει τους χώρους που ήθελε.

Αυτό, όμως, δεν μειώνει την εμφάνιση του Ομίλου και τη διάθεση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να βλέπεις χαμογελαστούς τους παίκτες και να δείχνουν πως χαίρονται το ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι ξέρουν ότι είχαν μεγάλη ευθύνη για το συνονθύλευμα που παρουσίαζε ο ΟΦΗ και έψαχναν το κίνητρο και τον τρόπο για να το αλλάξουν αυτό.

Το γεγονός ότι πριν από τη σέντρα τους μάζεψε ο Δέλλας για όρκο νίκης είναι ένα κομμάτι που έπαιξε το δικό του ρόλο σε ό,τι είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας. Έρχεται συμπληρωματικά και μπαίνει σε αυτό το παζλ της αλλαγής που έφερε ο Δέλλας στην Κρητική ομάδα.

Δεν είναι ότι ο ΟΦΗ έπαιξε τη σούπερ μπαλάρα απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο, είναι η κανονικότητα που έβγαλε σε όλες τις γραμμές. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Πανσερραϊκός δεν έβγαλε μία καθαρή φάση απέναντι από τον Μπάουμαν. Είναι ίσως το πρώτο εφετινό παιχνίδι που ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο με μία σοβαρή και ώριμη εικόνα στην αμυντική του γραμμή.

Προφανώς και υπάρχουν ακόμα αγωνιστικές παθογένειες και πράγματα που πρέπει να δουλέψει ο Δέλλας. Αλλά είναι σημαντικό ότι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, με αυτή την εικόνα και με αυτόν τον αντίπαλο για να μπουστάρει ολόκληρο τον οργανισμό για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό που ξεχώρισαν τα μεταγραφικά αποκτήματα που λίγο έλειψε να βγουν άχρηστα πάνω στη μίρλα των προηγούμενων ημερών. Είναι σημαντικό που αυτή η αλλαγή προπονητή, σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη, φαίνεται ότι είναι ευεργετική.

Και στο τέλος είναι σημαντικό ότι ο κόσμος του ΟΦΗ πήγε στο γήπεδο κι έφυγε χορτασμένος, με το χαμόγελο στα χείλη και όχι με γκρίνια και αυτή τη ψυχολογική καταρράκωση που είχε μπει στο πετσί της ομάδας τους τελευταίους μήνες. Αρκεί όλο αυτό να έχει συνέχεια και να χτίσει η ομάδα πάνω στο 4-0 και τον τρόπο που ήρθε. Και μπορεί γιατί όπως αποδείχθηκε το ρόστερ δεν είναι άχρηστο ούτε οι παίκτες είναι τελειωμένοι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.