Το χρονικό του «μαρτυρίου»

15:16 | 14/05/2018

Το Capitano.gr… γυρίζει το χρόνο πίσω και παραθέτει το χρονικό των επεισοδίων στο κυριακάτικο (13/05) ματς ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Ηρόδοτο.

Στον Ηρόδοτο προσπαθούν να ηρεμήσουν από τα όσα έζησαν και… τράβηξαν στην Αμαλιάδα και στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Εκεί συνάντησαν μια… ζούγκλα και πέρασαν δύσκολες ώρες, καθώς κινδύνεψε η σωματική τους ακεραιότητα. Η αποστολή των «κυανόλευκων» βρίσκεται στην Πάτρα και ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το ταξίδι της επιστροφής.

  • Αντίδραση με... μήνυση Νταβάρη σε Ξυδάκη

Ο Βαγγέλης Μωραΐτης είναι πολύ καλύτερα, αν και το πρωί δε θυμόταν αρκετά από τα όσα συνέβησαν, ενώ ο Ανδρέας Ξυδάκης αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Για τον ίδιο, βέβαια, το… μαρτύριο θα συνεχιστεί λίγο ακόμη. Μάλιστα, ο γενικός αρχηγός των Πελοποννήσιων, Κώστας Ντάβαρης, κατέθεσε μήνυση στο συνεργάτη του Μανώλη Παπαματθαιάκη, υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε και μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Πύργου για εξετάσεις.

Και ο κ. Ξυδάκης, βέβαια, ίσως υποβάλλει κι εκείνος μήνυση, από την πλευρά του, ενώ από τον Ηρόδοτο έχουν μείνει άφωνοι με τη στάση του κ. Ντάβαρη. Τονίζουν, εξάλλου, ότι αυτός ουσιαστικά έβαλε… φωτιά στην αναμέτρηση, καθώς χτύπησε με μπουκάλι τον Φραγκουλάκη.

Το Capitano.gr… γυρίζει το χρόνο πίσω και παραθέτει το χρονικό των επεισοδίων στο κυριακάτικο (13/05) ματς.

  • «Τρόμος» στο ημίχρονο…

Ο κ. Τάσης έχει σφυρίξει για τελευταία φορά στο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια… Υπάρχουν λεκτικές αψιμαχίες και ένταση, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο δεκάδες άτομα, «φουσκωτοί» και… μη, και επιτίθενται σε οτιδήποτε… κυανόλευκο βλέπουν. Παπαματθαιάκης, Φραγκουλάκης και Μωραΐτης βρίσκονται πεσμένοι στο χορτάρι και έχουν χτυπηθεί άσχημα.

12_180514_151300.jpg#asset:18708


  • Αγωνία στα αποδυτήρια

Η… μπόρα έχει περάσει, η αποστολή του συλλόγου της Ν. Αλικαρνασσού βρίσκεται κλειδωμένη στα αποδυτήρια και επικρατεί φόβος και πανικός… Το σοκ, άλλωστε, ήταν μεγάλο. Τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό είναι ολοφάνερα στα πρόσωπα και στα σώματα των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και του συνεργάτη του, Ανδρέα Ξυδάκη.

  • Έδιωξαν το ασθενοφόρο!

Οι τραυματίες έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι ιθύνοντες, όμως, του Αστέρα σ’ ένα δείγμα… φιλοξενίας δεν επέτρεπαν σε πρώτη φάση να γίνει κάτι τέτοιο…  Κλήθηκε ασθενοφόρο από την Αμαλιάδα, το οποίο, ωστόσο, εκδιώχθηκε κι έπειτα ήρθε άλλο με αρκετή ώρα καθυστέρηση από τον Πύργο. Οι Παπαματθαιάκης, Ξυδάκης, Μωραΐτης και Φραγκουλάκης πήγαν για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

  • Οριστική διακοπή…

Ο Ηρόδοτος δεν μπορούσε φυσικά να επιστρέψει στο γήπεδο, ο διαιτητής είχε δει τι συνέβη και περίπου στις 8 το βράδυ γίνεται γνωστό ότι ο Ηπειρώτης ρέφερι έχει αποφασίσει την οριστική διακοπή της συνάντησης. Οι άνθρωποι του Αστέρα εξέφραζαν με… άκομψο τρόπο τα παράπονά τους, όμως έχει πάει 10 το βράδυ κι ακόμη οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν πάρει το φύλλο αγώνα, ούτε φυσικά έχουν αποχωρήσει από το γήπεδο.

  • Αμαλιάδα-Πύργος-Πάτρα

Λίγο πριν τις 23.00, βέβαια, φτάνουν δύο διμοιρίες ΜΑΤ και η… διαδικασία αποχώρησης έχει αρχίσει. Το λεωφορείο του Ηροδότου αφήνει την Αμαλιάδα και κατευθύνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, εκεί όπου οι τραυματίες, πλην του Ανδρέα Ξυδάκη, που παρέμεινε στο Νοσοκομείο, έδιναν καταθέσεις. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα η ομάδα φτάνει στην Πάτρα και η απίστευτη ταλαιπωρία της ολοκληρώνεται…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.