Το «διάβασμα» της ΑΕΛ και τα «όπλα» του Νιόπλια

ΟΦΗ

Ο «τελικός» του Σαββάτου και η προετοιμασία σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο

Δημοσιογραφικό κλισέ, αλλά όλα πλέον στρέφονται στην ΑΕΛ. Ο ΟΦΗ ζει και αναπνέει για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Νίκος Νιόπλιας ετοιμάζει τα πλάνα του για το Σάββατο, για τον «τελικό», για τη μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ να πάρει το διπλό και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.

Το ευχάριστο για τον 56χρονο προπονητή, που αν μη τι άλλο αυτό συνιστά είδηση να υπάρχουν ευχάριστα αγωνιστικά νέα στον ΟΦΗ, είναι ότι Σαρδινέρο και Μαρινάκης θα είναι διαθέσιμοι, ενώ σε αυτούς προστίθεται και ο Γιαννούλης. Όπερ σημαίνει ότι τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να κάνει αλχημείες στην ενδεκάδα βάσει απουσιών. Θα πάει με τα διαθέσιμα «όπλα» του. Θα έχει λύσεις να δοκιμάσει πράγματα, όπως έκανε κόντρα στον Ατρόμητο όπου έβαλε Γιάννου βασικό.

Ο Νιόπλιας έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα για την ΑΕΛ, αφού έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της και δη τους δύο τελευταίους με Ατρόμητο και Λαμία και το διάβασμα του αντιπάλου θα μεταφέρει και στους ποδοσφαιριστές. Ταυτόχρονα, θα δουλέψει πολύ στην ψυχολογία και όχι την... ψυχολογία της ύλης που είναι και της μοδός, αλλά στην αποφυγή λαθών, στην αποφυγή ενεργειών μέσα στο παιχνίδι που προέρχονται από τον φόβο. Και ο φόβος προκαλείται από την ψυχολογία, την πίεση, το άγχος.

Ο Νιόπλιας δουλεύει τη διαχείριση μέσα στο ματς. Το έχουμε ξαναπεί. Το δύσκολο δεν είναι να προηγηθείς, αλλά να διαχειριστείς σωστά το προβάδισμα. Τα λάθη με τον Ατρόμητο δεν «χωράνει» στο «Αλκαζάρ». Τα όρια στενεύουν επικίνδυνα και ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει και στο ψυχολογικό κομμάτι για να δει προκοπή, δηλαδή σωτηρία.

Η αγωνιστική βελτίωση είναι σημαντική, βάσει δεδομένων, τώρα πρέπει να συνδυαστεί και η βελτίωση στο κομμάτι του μυαλού. Στο καθαρό μυαλό που χρειάζεται ο ΟΦΗ μέσα στο χορτάρι. Πόσο μάλλον σε ένα ματς σαν αυτό με την ΑΕΛ που έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που μπορούν να το κάνουν... μπουρλότο. Μη λέμε ονόματα, όλοι ξέρουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σαρδινέρο είναι απαραίτητος

«Παρών» και ο Μαρινάκης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.