Το διπλό ανακούφισης και το συμβούλιο για το αύριο του Εργοτέλη

SMS
19:49 | 20/01/2022

Το «do or die» παιχνίδι, ο Εργοτέλης που ήθελε να αποφύγει τις νέες γκρίνιες και το συμβούλιο της Παρασκευής.

Ο Εργοτέλης πήγε στη Ρόδο αναζητώντας την 4η νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως αναζητούσε τη νίκη που θα του έδινε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Μπαδήμα ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό και τις αναβολές, αλλά κυρίως ταλαιπωρήθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού οι νίκες δεν έρχονταν και η εσωστρέφεια μεγάλωνε.

Ο Εργοτέλης είχε να γευτεί τη χαρά ενός τριπόντου από τις 4 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Παναθηναϊκό Β' στο Παγκρήτιο (1-0). Έκτοτε μετρούσε μία ισοπαλία και τρεις ήττες που είχαν ως αποτέλεσμα να τον φέρουν οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού και να γεμίσουν την ομάδα με προβληματισμό.

Το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Διαγόρα ήταν από τα λεγόμενα «do or die». Ο Εργοτέλης κυνηγούσε μόνο το διπλό και κατάφερε να το πάρει κυρίως γιατί άφησε πίσω του τις όποιες αγωνιστικές παθογένειες τον ταλαιπώρησαν στα επόμενα παιχνίδια.

Εκτός από τη σημασία στο βαθμολογικό κομμάτι (ανέβηκε στην 11η θέση με ματς λιγότερο) ο Εργοτέλης παίρνει ώθηση και σε αυτό του ψυχολογικού που πολλές φορές είναι και το σημαντικότερο. Κάτι που τόνισε και ο Μπαδήμας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στη Ρόδο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο Διαγόρας «καιγόταν» για αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Πέμπτης τότε γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό ήταν το τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους» που δεν είχαν περιθώρια για να μπουν σε περιπέτειες και... νέες γκρίνιες.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην Παρασκευή. Όπως έχει γράψει το Capitano.gr, θα λάβει χώρα -εκτός απροόπτου- το συμβούλιο του Ερασιτέχνη με πρωτοβουλία του Γιώργου Στειακάκη, στο οποίο πέρα από τον Διονύση Μποβολέτη, πιθανότατα θα δώσει το παρών και ο Γιώργος Τουτζάρης ώστε να συζητηθεί το τι φταίει και το ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας σε μια χρονιά που όλες οι ομάδες έχουν άλλοθι λόγω της πανδημίας αλλά και της δύσκολης οικονομικά συγκυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαγόρας-Εργοτέλης 0-2

Η βαθμολογία

Οι δηλώσεις του Μπαδήμα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.