Το επίδομα των 800 ευρώ και η αδιαφορία των «μεγάλων»

Απόψεις

Το περιβόητο και σούπερ ντούπερ Big-4 ήρθε η ώρα να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πράξεις!

Ας αρχίσουμε από το δεδομένο. Ο κορωνοϊός «χτυπά» και τον ελληνικό αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν «χτυπημένο» πριν από την πανδημία. Οι ευνοημένοι και οι άλλοι. Αυτό ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης. Αν βγάλουμε απ' έξω τη Super League, στις μικρότερες κατηγορίες οι ομάδες περίμεναν τα τηλεοπτικά συμβόλαια για να επιβιώσουν.

Στο παρελθόν έχουμε διαβάσει αρκετές ιστορίες ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει τα πάνδεινα στις ομάδες του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η πρώτη κατηγορία, εκεί όπου πέφτουν τα φώτα. Ποδόσφαιρο είναι και οι μικρότερες.

Δεκτή, λοιπόν, η επιστολή από Λυσάνδρου και Λεουτσάκο για να συμπεριληφθεί και το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή στη διευρυμένη λίστα του ΚΑΔ. Να πάρουν, δηλαδή, οι παίκτες τα περιβόητα 800 ευρώ. Δεκτή εν μέρει. Η Super League πρέπει να μείνει έξω από αυτό. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Σε μία εποχή όπου ουδείς γνωρίζει το επαγγελματικό του μέλλον και που εργαζόμενοι περνούν πραγματικά δύσκολα, είναι σκάνδαλο να μιλάμε για το ενδεχόμενο να πάρουν από 800 ευρώ παίκτες της πρώτης κατηγορίας.

Για δείτε λίγο στη Γερμανία τι γίνεται. Οι τέσσερις ομάδες της χώρας που συμμετείχαν φέτος στο Champions League, προσφέρουν 20 εκατομμύρια ευρώ σε άλλες ομάδες που τα έχουν ανάγκη. Δηλαδή οι Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Λειψία θα ενισχύσουν οικονομικά τις ομάδες που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Οκ, στη Γερμανία είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν η Μπάγερν βοήθησε τη Ντόρμουντ για να μην καταστραφεί οικονομικά. Σαν να λέμε ο Ολυμπιακός έδωσε δάνειο στην ΑΕΚ. Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός και πώς βλέπουν το προϊόν απέχει έτη φωτός από τη δική μας νοοτροπία.

Εδώ μιλάμε για παίκτες που απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια και ουδείς εξ αυτών δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του και να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία. Για να μη τα ρίχνουμε όλα στον πρόεδρο της Super League, ας δούμε τι κάνει το περιβόητο και σούπερ ντούπερ "Big-4". Πού είναι σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα; Που είναι και τι κάνουν οι μεγαλοεπενδυτές για να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ή μήπως τους συμφέρει όλο αυτό για να μεγαλώσει η ψαλίδα και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα οικονομικά οφέλη;

Όταν ξεπεραστεί η κρίση, θα μετρηθούμε και θα δούμε τις απώλειες. Θα δούμε τι ποδόσφαιρο αφήσαμε και τι ποδόσφαιρο θα παραλάβουμε για το μέλλον. Ομάδες που δεινοπαθούν οικονομικά θα παρακαλάνε για κανά ψίχουλο και οι "μεγάλοι" θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι μία επιστολή για το επίδομα των 800 ευρώ. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι ξεκάθαρες προτάσεις για ξεκάθαρες λύσεις.

Οι μεγάλες ομάδες δεν ξεχωρίζουν μόνο από τους τίτλους, τον κόσμο και την ιστορία. Ξεχωρίζουν από τις πράξεις.

Θα μου πείτε "τι ψάχνεις να βρεις..." Εδώ δεν υπάρχει μία πρωτοβουλία από τους επιχειρηματίες για να ενισχύσουν τον εξοπλισμό των ιατρών και των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, περιμένουμε δράση για το ίδιο τους το προϊόν;

Εκτός αν ζήτησαν κι αυτοί να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον Ιούλιο προβλέπει και ο ΚΑΠ

Η επίδραση του κορωνοϊου: Αλλαγές σε συμβόλαια και μεταγραφές


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.