Το Final Four των προσκλήσεων

SMS

Ποιοι θα παρακολουθήσουν από κοντά το Final Four Kυπέλλου μπάσκετ στα ''Δύο Αοράκια'' - που θα δοθούν οι προσκλήσεις

Σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία, το Ηράκλειο και τα ''Δύο Αοράκια'' θα φιλοξενήσουν μια τελική φάση που μπαίνει ξανά στη ζωή μας, έπειτα από 18 χρόνια.

Το Final Four με απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΟΚ θα λάβει χώρα στις 18-20 Φεβρουαρίου με τέσσερις ομάδες να δίνουν μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου με format αλά Euroleague.

Την επόμενη Παρασκευή στις 17.00 ο Προμηθέας θα παίξει με τον Παναθηναϊκό και 3 ώρες αργότερα θα δούμε το ζευγάρι ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Οι νικητές θα παίξουν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Όλες οι ομάδες έχουν να λένε για την φιλοξενία της Κρήτης και για το πόσο άνετα αισθάνονται όταν έρχονται να παίξουν εδώ. Ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε να γίνει στο νησί η τελική φάση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά για το ποιοι θα παρακολουθήσουν από κοντά το ματς:

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η εξαιρετικά φορτισμένη κατάσταση που επικρατεί, δεν γίνεται ούτε καν λόγος για παρουσία οπαδών. Επίσης, η επιτυχημένη διαδικασία με παιδιά από σχολεία του Νομού, δεν θα ακολουθηθεί καθώς οι καταστάσεις (covid) και όχι μόνο, δεν κάνουν βιώσιμη μια τέτοια διαδικασία. Προσθέτω και το υπάρχων μέτρο για το 10% της πληρότητας με ''ταβάνι'' τα 1.000 άτομα, που όπως και να έχει περιορίζει αρκετά τις όποιες φιλοδοξίες.

Έτσι, αυτό που έχουν καταλήξει εδώ και καιρό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι το εξής:

  • Κάθε ομάδα θα πάρει περίπου 80 εισιτήρια, με ευθύνη των ΚΑΕ, οι οποίες ίσως καλύψουν κάποιες ανάγκες των διαρκείας.
  • Προσκλήσεις θα δοθούν σε τοπικές ομάδες για τις ανάγκες των προπονητών/αθλητών τους και σε γονείς
  • Θα υπάρχουν εκπρόσωποι των χορηγών, ΕΟΚ, ΕΚΑΣΚ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων(Δήμος - Περιφέρεια).

Μέχρι εκεί. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι προσκλήσεις θα δοθούν όσο πιο επιλεκτικά γίνεται, προς αποφυγήν της παραμικρής έντασης. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν θα κυκλοφορήσουν εισιτήρια και συνολικά ο αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στις εξέδρες δεν θα ξεπερνούν τους 500.

Όλοι οι... υπόλοιποι μέσα από την κρατική τηλεόραση που θα δείξει και τα τρία ματς.

Τελικός Kυπέλλου για 6η φορά στην Κρήτη

Aυτή θα είναι η 5η φορά που τα ''Δύο Αοράκια'' θα φιλοξενήσουν τελικό Κυπέλλου και συνολικά η 6η στην Κρήτη καθώς θυμίζω ότι στο κλειστό του Λίντο έγινε ο τελικός του 2005 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό - Άρης (το πήρε ο Παναθηναϊκός).

Έκτοτε, το νέο σύγχρονο γήπεδο της πόλης, τα ''Δύο Αοράκια'' φιλοξένησαν τέσσερις τελικούς (2014, 2018,2019 και 2020) όπου δύο φορές πήρς το Κύπελλο η ΑΕΚ (με Προμηθέα και Ολυμπιακό) και δύο φορές ο Παναθηναϊκός (με ΠΑΟΚ και Άρη). Φυσικά, για πρώτη φορά θα λάβει χώρα Final Four σε γήπεδο του νησιού, βέβαια στο καλύτερο γήπεδο της Κρήτης έχουν διεξαχθεί τα τρία Crete International Tournament, με Ευρωπαϊκές ομάδες και το ίδιο φορμάτ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.