ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0: Το φινάλε του χάλασε την εικόνα

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ «πλήρωσε» το νωθρό ξεκίνημα και το άσχημο φινάλε του στην Τούμπα και έχασε με 3-0 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Όμιλος γνώρισε στην Τούμπα την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, αν και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Για ένα σημαντικό διάστημα το συγκρότημα του Σίμου ήταν το «αφεντικό», ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Σελίμομιτς και Κοροβέσης.

Την τετράδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Στάικος, Νέιρα, Μεγιάδο και Ναμπί και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Σαρδινέρο.

Μπήκε «υπνωτισμένος»

Η ομάδα του Σίμου δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένη στο ξεκίνημα. Υπέπεσε σε ακόμη ένα αγώνα σε πολλά φτηνά λάθη και ο «δικέφαλος» θα μπορούσε να σκοράρει στο 3’ με τον Τσόλακ, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μάτος, μετά το κόρνερ του Ζίφκοβιτς, σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά την άμυνα του ΟΦΗ, κάτι που δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Στο 8’, έτσι, ο Ζβαμπ συνεργάστηκε με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Και ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν κυριαρχήσει, στο 20’ ο ηρακλειώτικος σύλλογος «άγγιξε» την ισοφάριση, ωστόσο ο Ζ. Ζίφκοβιτς έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ναμπί.

Ο Όμιλος είχε ισορροπήσει από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά, όμως δημιουργικά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει προσπάθειες, παρόλο που οι Ναμπί και Νέιρα ήταν κεφάτοι.

Στο 34’, πάντως, ο ΠΑΟΚ απείλησε, με τον Βάτερμαν ν’ αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ζβαμπ. Οι φιλοξενούμενοι… πατούσαν καλά, βέβαια, και στο 36’ στάθηκαν άτυχοι, μιας και ο Ναμπί είχε τρομερή έμπνευση και πέφτοντας έπιασε ένα «κεραυνό» έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!

Κυρίαρχος μέχρι το 89’

Οι ποδοσφαιριστές του Σίμου θέλησαν στην επανάληψη ν’ αναλάβουν τα «ηνία» της συνάντησης και για να οδηγήσει τα πράγματα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο 42χρονος τεχνικός πέρασε στη «μάχη» της Τούμπας τον Στάρτζεον στη θέση του Στάικου.

Ο ΟΦΗ πραγματικά μπήκε «ζωηρά», είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε σωστά, αν και του έλειπε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Ναμπί ήταν ορεξάτος, έβγαζε συνεργασίες κυρίως με τον Νέιρα και είχε ένα «χλιαρό» πλασέ στο 57’.

Ο «δικέφαλος», από τη μεριά του, «έγραψε» φάση στο 61’ με μακρινό σουτ του Ζίφκοβιτς. Στο 67’ ο Σαρδινέρο βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μάτος, αλλά Τζοβάρας και VAR δεν είδαν κάτι, αν και φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Με την είσοδο των Λυμπεράκη και Γιάννου, ο σχηματισμός της ομάδας του Ηρακλείου έγινε 4-2-3-1 και o Σίμος θέλησε να τα παίξει… όλα για όλα.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 79’ είχαν δύο σπουδαίες στιγμές, πρώτα με τον Γιάννου και έπειτα με τον Σελίμοβιτς, αφού λίγο νωρίτερα (77’) οι γηπεδούχοι είχαν ένα επικίνδυνο σουτ με τον Ζίφκοβιτς, που ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία πλέον στην αντίπαλη περιοχή και πλησίασε και πάλι στο γκολ, στο 82’ με τον Ναμπί και στο 85’ με τον Στάρτζεον. Οι ηττημένοι, πάντως, κατάφεραν στο τέλος να «χαλάσουν» την εξαιρετική εικόνα του δεύτερο ημιχρόνου.

Στο 89’ ο Σφιντέρσκι έκανε κόντρα στη ροή του ματς το 2-0, στο 91’ οι νικητές είχαν δοκάρι και στο 92’, έπειτα από λάθος του Βάτερμαν, ο Πολωνός φορ με «λόμπα» διαμόρφωσε το 3-0.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (74’ Λύρατζης), Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Εσίτι), Τσόλακ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72’ Γιάννου), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72’ Λυμπεράκης), Στάικος (46’ Στάρτζεον), Νέιρα, Μεγιάδο (85’ Σολίς), Ναμπί, Σαρδινέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Δείτε το δοκάρι του Ναμπί

Δείτε τη φάση που ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.