Το «Γεντί Κουλέ» δίνει την πρόκριση

Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς στο Γεντί Κουλέ μετά το 1-1 του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Δείτε τα γκολ.

Η πρόκριση, έτσι, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ». Η αναμέτρηση είχε δύο «πρόσωπα», αφού στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν ανώτερη και στην επανάληψη το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου είχε την υπεροχή.

Ο Κατσιμήτρος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπουρσέλης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος και Γιακούμπου. Την τριάδα στο κέντρο συνέθεσαν ο Μπρους, Τσέλιος και Μπουτσάκης, ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Έφορντ και Ιατρούδης και στην κορυφή ο Καπνίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στρέζος κάθισε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων και την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Γιαννούλης. Οι Νάστος και Οικονόμου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους έπαιξε ο Σασί. Στις πλευρές χρησιμοποιήθηκαν οι Κοροβέσης και Ντίνας και στην κορυφή ο Βουό.

Ο «κεραυνός» του Νάστου

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους «κιτρινόμαυρους» να… περιμένουν τον αντίπαλο και να θέλουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στις αντεπιθέσεις. Οι μεγάλες φάσεις, βέβαια, απουσίαζαν και η πρώτη σημαντική στιγμή καταγράφηκε στο 23’, όταν ο Κατσιμήτρος έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Οικονόμου. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Νάστος μ’ ένα καταπληκτικό σουτ από περίπου 35 μέτρα έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κατσιμήτρου και πέτυχε το 0-1. Ο Όμιλος είχε τον έλεγχο και είχε φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν καλοί σ’ αυτό το διάστημα, αλλά στο 44’ στην πρώτη φάση τους στον αγώνα θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Ο Στρέζος, δηλαδή, έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα, που είχε βρει στον Σασί, έπειτα από φάουλ του Μπουρσέλη.  

Κυριάρχησε και ισοφάρισε

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης έγινε πιο επιθετικός, με τον ΟΦΗ να παρουσιάζεται αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο μέρος. Το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου είχε σωστή ανάπτυξη και έφτανε απέναντι από τον Στρέζο. Στο 59’ ο Έφορντ απείλησε για λογαριασμό των γηπεδούχων, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ, όμως στο 66’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Γιακούμπου σέντραρε και ο Ιατρούδης με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1.  Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να… πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 81’ πλησίασαν στην ανατροπή, αλλά ο Ποτουρίδης απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή την μπάλα, έπειτα από πλασέ του Κουατένγκ από πλάγια αριστερά. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπουτσάκης (65 Λαμπάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Εφορντ, Καπνίδης (54’ Κουατένγκ).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Οικονόμου, Σασί (46’ λ.τρ. Πλατέλλας), Κοροβέσης, Ντίνας (78’ Κυριακίδης), Βουό (64’ Πέρσον).

Θυμηθείτε το live του ματς

Δείτε το γκολ του Νάστου

Δείτε το γκολ του Ιατρούδη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.