Το γκολ που δεν έρχεται και οι αμυντικές τοποθετήσεις...

Απόψεις

Ούτε χθες (Δευτέρα, 18/02) δεν μπόρεσε ο ΟΦΗ να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει μια νίκη ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία, αφού γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Λαμία με 1-3, φανερώνοντας ξανά τις τρανταχτές αδυναμίες του στην άμυνα αλλά και στην τελική προσπάθεια.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν στο ματς και έδειχναν από νωρίς ότι θέλουν να το καθαρίσουν δημιουργώντας πολλές φάσεις στην εστία του Μελίσσα. Ενδεικτικό στοιχείο της αναμέτρησης είναι ότι μέχρι το 25', ο ΟΦΗ είχε 9 τελικές προσπάθειες με 7 απο αυτές να είναι στο τέρμα και 3 πολύ κλασικές ευκαιρίες. Την ωραία προσπάθεια του Φερέιρα αποσόβησε ο Μελίσσας, δύσκολα με τα πόδια. Το σουτ του Ναμπί κατέληξε στο δοκάρι και ο Ρικάρντο Βαζ προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Αυτές και ακόμη 2-3 στιγμές που ο ΟΦΗ μπορούσε να σκοράρει ήταν καταλυτικές για το τελικό αποτέλεσμα χθες στο Γεντί Κουλέ. Πλέον, η υπόθεση γκολ έχει γίνει τεράστιο πρόβλημα για τον ΟΦΗ αφού στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις έχει σκοράρει μόλις 6 φορές (οι 3 απο αυτές στο 3-0 επί του Παναιτωλικού). 

Ο Βουό κάνει πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, όμως έχει φανεί ότι δεν είναι ο φορ που θα ματώσει τα δίχτυα. Ο Γιακουμάκης έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες στα ματς που έχει αγωνιστεί, όμως δεν έχει φανεί τυχερός και του λείπει το γκολ. Ο τρίτος σέντερ φορ της ομάδας, ο Πέρσον δείχνει συγκεκριμένα στοιχεία και χωρίς να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο Ηράκλειο, φαίνεται ότι κι εκείνος πρέπει να δουλέψει πολύ στην τελική προσπάθεια για να διεκδικήσει μια σταθερή θέση στην ομάδα. 

Η έλλειψη, λοιπόν, ενός επιθετικού ''φονιά'' έχει πληγώσει τον ΟΦΗ, αφού ναι μεν δημιουργεί καλές στιγμές στις αντίπαλες εστίες, αλλά λίγο η τύχη, λίγο η έλλειψη ικανότητας έχει φέρει την ομαδα του Βέρα σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση. 

Στην άλλη μεριά των τεσσάρων γραμμών, την άμυνα, ο Όμιλος έδειξε και χθες τρανταχτές αδυναμίες. Στα τελευταία 8 ματς ο ΟΦΗ έχει δεχθεί 12 τέρματα, ενώ συνολικά έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 32 γκολ παθητικό (ο Απόλλωνας έχει 36). 

Συγκεκριμένα στη χθεσινή αναμέτρηση είδαμε πολλές λάθος τοποθετήσεις και από τα δύο στόπερ του ΟΦΗ. Κυρίως ο Μιχόγεβιτς και  δευτερόντως ο Παπάζογλου εκτέθηκαν ουκ ολίγες φορές από τους Μπερτόλιο και Καραμάνο με αποτέλεσμα και οι 2 παίκτες της Λαμίας να βρουν γκολ.

Στο πρώτο και στο τρίτο γκολ, ο Μιχόγεβιτς βρέθηκε εκτός θέσης, οι αλληλοκαλύψεις  δεν λειτούργησαν ούτε στο παραμικρό, με αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση ο Καραμάνος και στην δεύτερη ο Μπερτόλιο να βρεθούν απέναντι από τον Στρέζο και να τον κερδίζουν

Το 2ο γκολ ήρθε για ακόμα μια φορά από στημένη φάση. Οι παίκτες του ΟΦΗ και συγκεκριμένα ο Ναμπί δεν κατάφερε να αποκρούσει, το όχι καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Τσούκαλη, η έλλειψη συγκέντρωσης από ολόκληρη την άμυνα του ΟΦΗ έδωσε το δικαίωμα στον Αντέζο να δώσει στον Τομάς και να κάνει το 0-2. 

Ο Χάιμε Βέρα, επιθετικά έχει λύσεις (με Φερέιρα, Ναμπί, Νέιρα, Βαζ) και τα γκολ πιθανότατα θα έρθουν με την παρουσία και του Γιακουμάκη στην εντεκάδα του ΟΦΗ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως εξακολουθεί να είναι η άμυνα των ασπρόμαυρων, αφού οι αλληλοκαλύψεις δεν λειτουργούν και τα τρεξίματα των αμυνόμενων είναι λίγα. Φαίνεται ότι όποτε η αντίπαλη ομάδα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και τα στημένα, ο Όμιλος θα έχει πρόβλημα.

ΥΓ. Πλεόν, αυτό που κυνηγάει ο ΟΦΗ είναι η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.