Το «Ηράκλειο» έπεσε. Ε και;

Απόψεις

To ιστορικό σωματείο της πόλης του χρόνου θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά στον αθλητισμό και στις επαγγελματικές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Στα λεγόμενα ''χρόνια στης κρίσης''. Ομάδες συγχωνεύονται, άλλες υποβιβάζονται εν μια νυκτί... Και από αντιδράσεις... τίποτα.

Ακόμα και οι πιο πιστοί φίλαθλοι και συνοδοιπόροι των ομάδων, αδυνατούν πλέον να αντιδράσουν και αδιαφορούν, με τα προβλήματα της καθημερινότητας να τους απορροφούν. Δικαίως. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και αυτές αφορούν ποδοσφαιρικά σωματεία, ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει την μοίρα των ομάδων.

Λίγοι ρομαντικοί, άλλοι για προσωπική προβολή, άλλοι για... ''δικούς'' τους λόγους. Αυτές είναι οι κατηγορίες ανθρώπων που διοικούν, πλέον τα σωματεία ανά την χώρα, σε όλα τα αθλήματα. Οι ''πολλοί'' ρομαντικοί του παρελθόντος, έγιναν λίγοι και αυτοί σιγά - σιγά ''σβήνουν''. 

Το ''Ηράκλειο'' χθες υποβιβάστηκε στην επέτειο των 90 χρόνων του Ομίλου, καθώς οι διοικούντες δήλωσαν αδυναμία να κατεβάσουν την ομάδα στην Β' Εθνική. ''Μετά από  διεξοδική εξέταση όλων των παραμέτρων και κυρίως των τρεχουσών οικονομικών δυνατοτήτων, του αγωνιστικού και του Στελεχιακού δυναμικού που αφορούν στο τμήμα μπάσκετ'' ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Και τι έγινε; Θα στεναχωρηθεί κανείς, πόσοι προσπάθησαν να αποφύγουν το ''μοιραίο''; Ποιος θα... κλάψει;  Ίσως οι 100 κατά Μ.Ο (και πολλούς λέω) που βρέθηκαν φέτος στα ''Δύο Αοράκια'' και κάποιοι ρομαντικοί στην Δουκός Μποφώρ. Θα πει κάποιος, έχουν υποβιβαστεί με τον ίδιο τρόπο και ιστορικότερες ομάδες. Πρόπερσι συνέβη κάτι παρόμοιο με τον Εργοτέλη, στο... όριο ήταν να συμβεί το ίδιο με τον ΟΦΗ φέτος. Οι ομάδες μπάσκετ της πόλης... φεύγουν από τον χάρτη των Εθνικών κατηγοριών. 

Δυστυχώς, η πόλη και η Κρήτη γενικότερα δεν ''δείχνουν'' ενδιαφέρον για το μπάσκετ. Όμως, δεν φταίνε οι φίλαθλοι, αλλά τα σωματεία, οι άνθρωποι που έχουν τα ηνία. Φυσικά, παίζει το ρόλο της και η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το κυριότερο: δεν υπάρχουν παράγοντες να εμπνεύσουν, να δώσουν όραμα, να γνωρίζουν το αντικείμενο και να πορευτούν με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα. Αυτή είναι η αιτία. 

Και στην περίπτωση του ''ΗΡΑΚΛΕΙΟ'', ο... ηγέτης αγνοείτο. Τα 25.000 θα βρίσκονταν, οι άνθρωποι να ασχοληθούν, όπως αποδείχθηκε, όχι. Μοιραία, η ομάδα υποβιβάστηκε δύο κατηγορίες, και φτου και από την αρχή.

Αργά η γρήγορα, αντικρίζουμε τα τελευταία χρόνια τις ομάδες να συρρικνώνονται και το πιο ανησυχητικό, να μην αντιδρά κανείς... Κάποιοι, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.