Το «κεφάλαιο» φορ στον ΟΦΗ

21:05 | 13/12/2019

Ο Φιγκεϊρέντο είναι πιθανό να πάρει τη θέση του Μάνου στην αρχική ενδεκάδα του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη, ωστόσο και οι δύο καλούνται ν’ ανεβάσουν «στροφές» στη συνέχεια.

Ένα από τα νέα πρόσωπα του Ομίλου στο βασικό σχήμα της αναμέτρησης του Σαββάτου (14/12) δεν αποκλείεται να είναι και ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο αναμένεται να πάρει ξανά την ευκαιρία του και να βρεθεί στην κορυφή της ασπρόμαυρης γραμμής… κρούσης.

Στα τελευταία παιχνίδια του ηρακλειώτικου συλλόγου ο Γιώργος Σίμος είχε χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στα δικά του στάνταρ και να βγάλει στο χορτάρι το πραγματικό του «πρόσωπο».

Στα τρία πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος ο 25χρονος στράικερ ήταν στις πρώτες επιλογές του 41χρονου τεχνικού, χωρίς, όμως, να μπορέσει να στείλει την μπάλα στο… πλεκτό.

Ο νεαρός προπονητής γενικότερα στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά δε θ’ αποτελέσει έκπληξη αν αυτή τη φορά, απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», ρίξει από το ξεκίνημα στη «μάχη» τον λατινοαμερικανό.

Περιμένει, εξάλλου, και εκείνος τη σειρά του για να βρεθεί εκ νέου στην 11άδα του ΟΦΗ, έπειτα από την εντός έδρας συνάντηση με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 1.

Το θέμα, βέβαια, είναι πως ανεξάρτητα από το ποιος θα μπει στο αρχικό σχήμα, τόσο ο Μάνος, όσο και ο Φιγκεϊρέντο οφείλουν να βελτιώσουν την «εικόνα» τους ενόψει των ερχόμενων υποχρεώσεων του Ομίλου.

Οι «ασπρόμαυροι» αποδίδουν επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν αρκετά καλή… σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως τα δύο φορ τους έχουν να σκοράρουν σχεδόν δύο μήνες.

Τελευταία φορά το έκανε στις 26 Οκτωβρίου ο Βραζιλιάνος, όταν για την 8η αγωνιστική, είχε ανοίξει το δρόμο για τη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης.

Ο Μάνος δε, πέτυχε το τελευταία του τέρμα στις 14 Σεπτεμβρίου, στην επικράτηση με 3-1 επί του Παναιτωλικού. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Σίμου δεν έχει βρει γκολ από τους επιθετικούς της τα 5 τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, ενώ συνολικά οι δύο έχουν βάλει τα 5 (3 ο Μάνος, 2 ο Φιγκεϊρέντο) από τα 22 τέρμα του ηρακλειώτικου συλλόγου στον πρώτο γύρο.

Και είναι ευνόητο πως οι Μάνος και Φιγκεϊρέντο πρέπει άμεσα να μπουν και πάλι στο «κάδρο» των σκόρερ του ΟΦΗ, προκειμένου να δυναμώσει κι άλλο το σύνολο του Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποστολή για Άρη

Η ευκαιρία και ο οιωνός για τον Βαζ

Έδωσε το σύνθημα ο Σίμος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.