Η ευκαιρία και ο οιωνός για τον Βαζ

11:11 | 13/12/2019

Στο ματς με τον Άρη ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπορεί να επαναλάβει ό, τι και πέρυσι και να κερδίσει ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθηση του.

Ο Ρικάρντο Βαζ δε βρίσκει συχνά θέση στο rotation του Γιώργου Σίμου και μέχρι σήμερα έχει μόλις 4 συμμετοχές στην Super League 1, ενώ έχει και 1 εμφάνιση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Υπάρχουν φορές, μάλιστα, που ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μένει εκτός αποστολής, στοιχείο που φανερώνει ότι ο προπονητής του περιμένει περισσότερα πράγματα.

Είναι αλήθεια, εξάλλου, ότι ο Ίβηρας έχει κινηθεί στα ρηχά και ψάχνει ακόμη το ξέσπασμα του, που θα τον βοηθήσει σημαντικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Το Σάββατο (14/12) η απουσία του Ναμπί υποχρεώνει τον 41χρονο τεχνικό να ψάξει ιδανικότερες λύσεις, όσον αφορά στην αντικατάσταση του Άγγλου.

Και ο Βαζ έχει τις πιθανότητες του να πάρει φανέλα βασικού για δεύτερη φορά στην τρέχουσα περίοδο. Το επικρατέστερο, εξάλλου, «σενάριο» είναι να χρησιμοποιηθεί στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ώστε ο Τσιλιανίδης να περάσει στον άξονα, παρόλο που και ο Πορτογάλος μπορεί να παίξει πίσω από το φορ.

Αν ο Σίμος επιλέξει ανάμεσα σ’ εκείνον και τους Φερέιρα και Ντίνα, ο Βαζ φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Το γεγονός πως σε ορισμένες αναμετρήσεις δεν συμπεριλαμβάνεται στη 18άδα δε σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται.

Ο Βαζ, εξάλλου, έχει ακόμη 1.5 χρόνο συμβόλαιο, οπότε στον ΟΦΗ θέλουν να τον αξιοποιήσουν, αλλά και ο ίδιος πρέπει να δείξει πράγματα.

Η συνάντηση, πάντως, με τους Θεσσαλονικείς έχει τη δική της σημειολογία για τον γεννημένο στο Αλκαμπιντέσε μεσοεπιθετικό του Ομίλου.

Και αυτό γιατί κόντρα στον Άρη, την περασμένη σεζόν, πέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το πρώτο του επίσημο γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Μπορεί ν’ άνοιξε το σκορ και η ομάδα του Ηρακλείου να έχασε τελικά με 3-1, όμως το τέρμα αυτό είναι ένα θετικός οιωνός στην προσπάθεια του Βαζ να παρουσιάσει βελτιωμένο αγωνιστικό «πρόσωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος... Ναμπί στη θέση του;

Ένας... άλλος ΟΦΗ κόντρα στον Άρη

Ψάχνοντας την «επανάσταση» τους

Ένας γύρος ΟΦΗ: Τα «ασπρόμαυρα» στατιστικά

Ο ΟΦΗ δεν ξέρει από στημένα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.