Το κέρδος για τον ΟΦΗ... περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας!

17:07 | 25/08/2019

O OΦΗ δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει στο ''Βικελίδης'' μια πιο έτοιμη και πιο πλήρη ομάδα αλλά και κακά τα ψέμματα ένα πιο φιλόδοξο σύνολο από το δικό του

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Ήταν μια δύσκολη αρχή... εξ’ αρχής για τον ΟΦΗ η βραδιά στο Χαριλάου! Δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει μια πιο έτοιμη, πιο πλήρη και κακά τα ψέμματα πιο φιλόδοξη ομάδα από τη δική του. Είχε να αντιμετωπίσει κυρίως τους δικούς του δαίμονες, φαντάσματα του πιο πρόσφατου παρελθόντος και του εμφραγματικού βραδινού με τον Πλατανιά, τον περασμένο Μάη, που η θεά τύχη έκλεισε τα μάτια της κι άφησε τον ΟΦΗ να αγωνίζεται και φέτος στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου.

Είχε όμως να αντιμετωπίσει και την κακοπιστία της εξέδρας. Που και εν μέρει με ευθύνη των διοικούντων της ομάδας, την άφησαν λειψή, στην έναρξη της χρονιάς, σε μια ανορθόδοξη λοταρία προσδοκιών, περιμένοντας χαμένους Πέρσες και στόπερ - φαντάσματα, που η απουσία τους θα μπορούσε να στραβώσει άσχημα την ομάδα και να την κάνει να καεί... με το καλημέρα στο καμίνι του Κλεάνθης Βικελίδης. 

Ο ΟΦΗ έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, όπως και με τον Εργοτέλη, σημάδια ποδοσφαιρικής ποιότητας στο μεσοεπιθετικό του παιγνίδι, αυτοματισμούς και βεβαιότητες πως η μπάλα θα πηγαίνει στο πλεκτό. Στο δεύτερο ημίχρονο φανέρωσε και πάλι χτυπητές αδυναμίες: λάθος μεταβιβάσεις, εύκολα λάθη, αδυναμία στο κράτημα της μπάλας και γενικότερα προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, που με τη γενικότερη οπισθοχώρηση, έβλεπες πως ήταν ζήτημα χρόνου, να έλθει το γκολ.Και το ευτύχημα για τον ΟΦΗ ήταν πως δεν ήλθε νωρίς με το πέναλτι του ΑΡΗ γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα πήγαινε αργότερα το ματς.

* Αυτή τη φορά τον βοήθησε κι η τύχη, κάτι που τόσο έλειψε σ’ όλη την περυσινή χρονιά κι ήλθε ένας βαθμός από το... πουθενά, όταν όλοι φοβόντουσαν τριάρα!

* Μένει ο βαθμός και το καλό πρώτο ημίχρονο. Κυρίως όμως μένει η καλή αίσθηση που άφησε στους φίλους του ΟΦΗ, πως αν έλθουν οι προσθήκες ο κόσμος μετά από χρόνια θα ευχαριστιέται να πηγαίνει στο γήπεδο!

* Ο χρόνος είναι σύμμαχος, ο άπειρος προπονητής κερδίζει με τη δουλειά, το χαμηλό προφίλ και την αίσθηση πως δεν ακούει... μπούρδες όταν τοποθετείται δημόσια κι η ομάδα πέτυχε πολλά περισσότερα, απ’ ότι ο βαθμός της ισοπαλίας δείχνει, κόντρα σε μια ομάδα, που πέρυσι αν έπεφτε θα το χρωστούσε εν πολλοίς και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τα δυο παιγνίδια με τους κιτρινόμαυρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To σχόλιο του Δημήτρη Πιτσουλάκη: Να μη χάνει κι ας είναι «διπρόσωπος»

Το ξεχωριστό γκολ του Μεγιάδο

Τους «έσκασε» ο Μάνος

VIDEO: Όλα όσα έγιναν στο Βικελίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.