​Το κομβικό καλοκαίρι του ΟΦΗ και η ανάγκη να δυναμώσει

Απόψεις

Το εφετινό μεταγραφικό καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα είναι κομβικό για τη νέα σεζόν.

Ο ένας στόχος επετεύχθη. Νίκη στο "Γεντί Κουλέ" και δη στο τελευταίο εφετινό παιχνίδι του ΟΦΗ στην έδρα του. Ο δεύτερος είναι η πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι άουτ. Να τερματίσει πρώτος, να τερματίσει συνολικά 7ος, κυρίως για το ψυχολογικό του πράγματος. Για να γίνει αυτό ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό το επόμενο Σάββατο, στην τελευταία αγωνιστική, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ό,τι κι αν κάνει ο Ιωνικός (που είναι στο -2) ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Με νίκη Ιωνικού και ισοπαλία ΟΦΗ θα έχουμε ισοβαθμία και σενάρια ισοβαθμιών. Ας μη μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

Αυτά ως προς το αγωνιστικό-βαθμολογικό ενδιαφέρον των πλέι άουτ και της άχαρης διαδικασίας στην οποία κλήθηκε να συμμετάσχει ο ΟΦΗ μετά την κερδισμένη έφεση του ΠΑΣ Γιάννινα που έφερε αλλαγές στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Μετά από αυτό ακολουθούν... τα καλά. Και αναφερόμαστε φυσικά στο "πάρε-δώσε" του ΟΦΗ στο μεταγραφικό καλοκαίρι, με τον Νίκο Νιόπλια να δίνει το σύνθημα και να ξεκαθαρίζει πώς ακριβώς θα κινηθεί η ομάδα του.

"Παίκτες που θα μας κάνουν ακόμα καλύτερους", ζήτησε ο κόουτς του ΟΦΗ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να καλύψουν τα κενά και να δώσουν λύσεις ουχί ποδοσφαιριστές που θα είναι είτε ερωτηματικά είτε θα χρειάζονται χρόνο για να μπουν στα βαθιά.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως ο ΟΦΗ αυτό το καλοκαίρι θέλει κι άλλους Τοράλ και Γαγιέγος. Μένουμε σε αυτούς τους δύο γιατί είναι δίχως αμφιβολία οι πιο επιτυχημένες κινήσεις της Κρητικής ομάδας. Σε αυτούς προσθέστε και τον Φελίπε, αλλά αυτή είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση. Μακάρι να βρει κι άλλον Φελίπε, ακόμα καλύτερα να τον κρατήσει τον Βραζιλιάνο.

Δεδομένα ο ΟΦΗ για να μπορεί να διατηρηθεί στα ψηλά πατώματα και να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την εφετινή σεζόν θέλει καλές μεταγραφές. Όπως ο Κοντιζάς που θέλει καλά πιάτα στο Μάστερ Σεφ. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί ο σύλλογος με μονάδες που θα του προσθέσουν ποιότητα και δεν θα είναι... στοιχήματα.

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον πάει και στις αποχωρήσεις. Καστάνιος και Κοροβέσης είναι τα πρώτα "αντίο". Ο Σελίμοβιτς αναμένεται να είναι ο επόμενος. Βάτερμαν επίσης, ο Λυμπεράκης δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό, ο Γιαννούλης όπως όλα δείχνουν μένει και θα δούμε τι άλλο θα προκύψει από αποχωρήσεις.

Αν μη τι άλλο το εφετινό καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα είναι κομβικό για τη νέα σεζόν. Δεν χωράνε αποτυχημένες επιλογές, ο Νιόπλιας πρέπει να βοηθηθεί για να συνεχίσει το έργο του και ο ΟΦΗ πρέπει να δυναμώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Το γκολ του Φελίπε που έκρινε το ματς

Νιόπλιας: «Εύχομαι οι μεταγραφές να μας κάνουν ακόμα καλύτερους»

Η συγκινητική κοινή συνέντευξη Κοροβέση-Γιαννούλη

Συγκινητικές στιγμές στο αντίο του Κοροβέση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.