Το λάθος του Παπαδόπουλου

Απόψεις

Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου, ο προβληματισμός, η στήριξη στους παίκτες και η διαιτησία. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Εδώ και μια 20ετία το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε ένα άλλοθι που ουσιαστικά αλλοίωσε το σπορ. Αν μία αδικημένη από τη διαιτησία ομάδα δεν έπαιξε καλά σε έναν αγώνα τότε δεν δικαιούται να μιλάει για τον διαιτητή.

Πάνω-κάτω αυτό συνέβη στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό. Ναι, ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός, αλλά το ότι αδικήθηκε από τη διαιτησία στη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων -και όχι μόνο- είναι άλλη κουβέντα.

Απλούστατα, ο ΟΦΗ μπορεί να μην έπαιξε καλά, αλλά ο Γριτσάνης του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ήττα. Γιατί θα ήταν διαφορετική η συζήτηση αν πήγαινε στα αποδυτήρια με το 1-1 αντί του 2-1. Μπορεί να έχανε και πάλι, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Η ΟΞΥΜΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το γιατί, βέβαια, ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός στη Λιβαδειά όπως δεν ήταν καλός με τον Απόλλωνα και όπως δεν ήταν καλός στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια, είναι κάτι που πρέπει να λύσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος είδε θετικά στοιχεία από την ομάδα του στο σαββατιάτικο παιχνίδι, προκάλεσαν απορίες οι δηλώσεις του, αλλά είναι δεδομένο πως αυτό το κάνει για να υψώσει ασπίδα προστασίας στους ποδοσφαιριστές του.

Το κακό ξεκίνημα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα είναι βαρίδια στα πόδια των παικτών. Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν να ασχολούνται με τίποτε άλλο πέραν του αγωνιστικού, αφού τα προβλήματά του είναι λυμένα. Πληρωμένοι είναι, χρέη δεν υπάρχουν ούτε καθυστερήσεις, ο ΟΦΗ λειτουργεί σαν κανονικός οργανισμός, όμως στο χορτάρι η ομάδα... δεν τραβάει.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξέρει από ποδόσφαιρο και ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά πως αυτό που είδαμε το Σάββατο δεν το χαρακτηρίζεις καλό. Ο ΟΦΗ δεν έπαιξε καλά, φάσεις δεν έκανε, δεν απείλησε ουσιαστικά μετά το 2-1 και έχοντας μπροστά του ένα ολόκληρο ημίχρονο, δεν έβγαλε πάθος, δεν έβγαλε στοιχεία ομάδας που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει.

ΘΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Ο Παπαδόπουλος παίρνει πάνω του όλο το ανάθεμα. Θέλει να βάλει τέλος στη συζήτηση για το ρόστερ και την ποιότητά του και σηκώνει ασπίδα προστασίας στην ομάδα του. Αυτό, όμως, μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Ο κόσμος μάτια έχει και βλέπει. Ξέρει ότι ο Ελληνας προπονητής δουλεύει, αλλά διακρίνει στο γήπεδο μία ομάδα που δεν μπορεί. Που μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό, λειτούργησε σωστά και χωρίς άγχος.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπαδόπουλος, αλλά το ότι ο σύλλογος βγάζει προς τα έξω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν κοιτάξουν όλοι την αλήθεια, θα μάθουν από αυτή. Χρόνος υπάρχει, δεν χάθηκε τίποτα, αλλά όσο τα θέματα κρύβονται κάτω από τα χαλάκι τόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.