Το μεγάλο κενό του Γιαννούλη

08:37 | 30/01/2020

Ο ΟΦΗ κόντρα στη Λάρισα (31/01) θα στερηθεί για πρώτη φορά φέτος τις πολύτιμες υπηρεσίες του έμπειρου αμυντικού και είναι ένα ερωτηματικό πως θ’ ανταποκριθεί στα μετόπισθεν.

Κάποτε θα γινόταν και αυτό… Ο Κώστας Γιαννούλης είχε μια καταπληκτική επίδοση μέχρι τώρα στην Super League 1. Όχι μόνο είχε παρουσία και στα 21 ματς πρωταθλήματος του Ομίλου, αλλά όλες οι συμμετοχές του ήταν 90λεπτες, πλην αυτής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν είχε αποχωρήσει από το γήπεδο στο 78’.

Εύκολα, έτσι, μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι με τα 1983 λεπτά που έχει αγωνιστεί έως σήμερα είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα των «ασπρόμαυρων».

Το θέμα, βέβαια, με τον 33χρονο παίκτη είναι ότι καταφέρνει να συνδυάζει ποσότητα (σ.σ. λεπτά συμμετοχής) και ποιότητα. Έχει ταιριάξει απόλυτα στον ηρακλειώτικο σύλλογο και πραγματοποιεί εξαιρετικά παιχνίδια ως στόπερ.

Ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει… σχεδόν σχέση εξάρτησης με τον έμπειρο αμυντικό και φυσικά οι αριθμούν ομολογούν το σπουδαίο ρόλο που παίζει για το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου.

Έχει, έτσι, ενδιαφέρον ο τρόπος που θ’ αντιδράσει για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν ο Όμιλος χωρίς τον ηγέτη του στα μετόπισθεν.

Ο Γιαννούλης, άλλωστε, αποτελεί ουσιαστικά τον παίκτη από τον οποίο ξεκινάει το «χτίσιμο» τον «ασπρόμαυρων». Πρόκειται για μία μονάδα, που χρησιμοποιεί αρκετά το μυαλό, οι κινήσεις του στο χορτάρι είναι… μελετημένες και σίγουρα προσφέρει μια ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας.

Το γεγονός πως ο ΟΦΗ δε διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας, δε μειώνει την αξία του Μακεδόνα παίκτη.

Αποτελεί εγγύηση και είναι ξεκάθαρο πως η απουσία του απέναντι στους Θεσσαλούς είναι ένα μεγάλο «πλήγμα» για το σύνολο του Σίμου. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος χάνει και σε προσωπικότητα, σ’ ένα αρκετά απαιτητικό ματς.

Επειδή, πάντως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, το ότι μένει εκτός δράσης αυτή την εβδομάδα, του δίνει την ευκαιρία για ένα «φρεσκάρισμα», μέσω του προγράμματος αποφόρτισης που ακολουθεί, προκειμένου με την επιστροφή του να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΦΗ, μία λιγότερη

Σαν στο σπίτι του ο Ζοάο Βίκτορ

«Πονοκέφαλος» με Μαρινάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.