Το μεγάλο προβάδισμα Ανδρουλάκη και η μάχη με τον Παπανδρέου

08:42 | 06/12/2021

Ανδρουλάκης και Παπανδρέου θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ στο β' γύρο

Στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον, καθώς καθοριστικές για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί αρχηγός, θα είναι οι συμμαχίες που ενδεχομένως δημιουργηθούν.

Στον πρώτο γύρο την πρώτη θέση στην κούρσα κατέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 91,77% (245.921) αυτού του συνόλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 90.250 και 36,96%
Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε με 67.938 και 27,82%.Και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τρίτη θέση με 63.553 και 26,03%.

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25% και 7930 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και 7233 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και 7274.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι το αν ο Ανδρέας Λοβέρδος, που έχασε οριακά από τον Γιώργο Παπανδρέου, θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους άλλους δύο υποψηφίους.

Μέχρι στιγμής κανένας από του τέσσερις υποψηφίους που δεν πέρασαν στον επόμενο γύρο δεν έχει δηλώσει την στήριξή του σε κάποιον από τους δύο τελικούς υποψηφίους.

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Από την πλευρά του, ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι η παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά», είπε.

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.