Το μεγάλο ρίσκο του ΟΦΗ με τον Καμάου

Απόψεις

Τα ποδοσφαιρικά χρόνια στην Αυστραλία, το πρωτάθλημα με την Αδελαϊδα και το μεγάλο όνειρο του νέου ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ - Ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει στο Capitano.gr

Λίγα 24ωρα αφότου ήρθε στην επικαιρότητα του ΟΦΗ το όνομα του Μπρους Καμάου, η ΠΑΕ έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο Αυστραλός εξτρέμ έχει συμφωνήσει σε όλα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα αποτελέσει την 2η μεταγραφή της ομάδας.

Γεννημένος στο Ναϊρόμπι της Κένυας πριν 26 χρόνια, ο Μπρους βρέθηκε στην Αυστραλία μαζί με τους γονείς του οι οποίοι αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή. Σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαζί με τον κατά 3 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Ιαν, εγκαταστάθηκαν στη χώρα των Καγκουρό και η λατρεία τους για το ποδόσφαιρο ''έδειχνε'' το μέλλον.

e368c01d69b84e03a086cbaf649026a3.jpg#asset:319819

Mαζί με τον αδερφό του Ίαν

Το Μουντιάλ του 1998 ήταν η αφορμή να αγαπήσει το ποδόσφαιρο, όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο Μπρους ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Γιουνάιτεντ της Αδελαίδας το 2014, έκτοτε μετράει 7 σερί χρονιές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με την Μέλμπουρν Σίτι επίσης (2 χρόνια) και τα τελευταία 3 με την Σίδνει Ουόντερερς. Συνολικά σε 135 εμφανίσεις σημείωσε 16 γκολ, τα 9 από αυτά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, δείγμα ότι αυτή ήταν μακράν και η καλύτερη του έως τώρα. Διεθνής με την U23 της Αυστραλίας και με στόχο να αγωνιστεί σε ένα Μουντιάλ με την αντρική ομάδα.

''Τις προηγούμενες δύο σεζόν πριν την τελευταία έπαιξα περισσότερο ως πλάγιο μπακ και αυτό ήταν δύσκολο για το σώμα μου. Την τελευταία σεζόν, όμως, έπαιξα καλό ποδόσφαιρο.'' τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην Αυστραλία, ακόμα μια απόδειξη ότι είναι ένας παίκτης που του αρέσει η ελευθερία, να κινείται στο χώρο και να αγωνίζεται κυρίως στα δεξιά της επίθεσης.

Το μεγάλο ρίσκο

Άγνωστος ποδοσφαιρικά σε ένα πρωτάθλημα που λείπει η ποιότητα (όχι η ταχύτητα), προσωπικά δεν έχω εικόνα από τον ποδοσφαιριστή και όπως γνωρίζεται ΔΕΝ πρόκειται να γράψω κάτι αγωνιστικό για παίκτη από μανατζερικά βιντεάκια. Το έχω ξαναγράψει, καλό να μην βγάζουμε συμπεράσματα από κομμένα βίντεο, ελάχιστοι έχουν εικόνα για το τι συμβαίνει στην Α-League, οπότε - μεταξύ μας - κάντε υπομονή να τον δούμε στο γήπεδο και να καταγράψουμε μαζί το παιχνίδι του και τι μπορεί να προσφέρει

Αυτό που μπορώ να σχολιάσω είναι το γεγονός ότι ο 26χρονος δεν έχει παίξει ποτέ μακριά από την χώρα του. Κι αυτό πάντα είναι μια παράμετρος που πρέπει να καταγραφεί. Δεν έχει βγει ποτέ εκτός Αυστραλίας, ήταν άλλωστε ένα από τα όνειρα του. Ο Καμάου έχει κατακτήσει με την Αδελαίδα το πρωτάθλημα το 2014, έκτοτε όμως οι ομάδες του δεν είχαν ανάλογες επιτυχίες. Έχει μάθει να παίζει μια ζωή σε ένα πρωτάθλημα που παίρνει εύκολα μέτρα στο γήπεδο, κατά κύριο λόγο, δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει σε κλειστές άμυνες και χώρους. Αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Ειδικά όταν ένας παίκτης φημίζεται για την ταχύτητα του.

Επίσης, η λίγκα της Αυστραλίας είναι παραδοσιακά μια δύσκολη αγορά για τις ομάδες της Ευρώπης. Γι αυτό άλλωστε οι μεταγραφές από το νησί προς την Γηραιά Ήπειρο είναι μετρημένες. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπρους, στα 26 του χρόνια έρχεται στον ΟΦΗ με καλές συστάσεις από την πορεία του στην Α-League, ενώ η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη του σε αριθμούς.

Στον ΟΦΗ τον πιστεύουν πολύ, πάλεψαν αρκετά την περίπτωση του, γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Αν εξελιχθεί σε περίπτωση ''Φιγκειρέντο'', ''λαχείο'' ή ένας παίκτης που δεν θα προσφέρει, θα αποδειχθεί στο χορτάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβεβαιώνει ο ΟΦΗ για Καμάου: Τι γίνεται με την άφιξή του λόγω Covid

Έρχεται Κρήτη ο Καμάου: «Μέσω του ΟΦΗ στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο ΟΦΗ και η περίπτωση Καμάου

Καμάου, ο δεύτερος (;)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.