Το new high score του ΟΦΗ!

20:01 | 11/10/2019

Ο Όμιλος έκανε νέο ρεκόρ πασών στον ματς με τον Πανιώνιο.

Η πρόοδος του ΟΦΗ είναι διαρκής σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του και η βελτίωση είναι ολοφάνερη.

Η δουλειά για την ομάδα του Γιώργου Σίμου δε σταματάει και η προσπάθεια που έχει αρχίσει από το καλοκαίρι αποδίδει πλέον «καρπούς».

Η παρουσία των «ασπρόμαυρων» σ’ αυτό το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος είναι άκρως ικανοποιητική, όπως φυσικά «μαρτυράει» η συγκομιδή τους, αλλά και η θέση τους στη γενική κατάταξη.

Η φιλοσοφία του ηρακλειώτικου συλλόγου στηρίζεται στην κατοχή της μπάλας και στο αδιάκοπο passing game. Ο ΟΦΗ θέλει να κυριαρχεί και, βέβαια, για να το πετυχαίνει, πρέπει οι παίκτες του να έχουν στα πόδια τους περισσότερη ώρα την μπάλα από τον εκάστοτε αντίπαλο.

Ενδεικτικό στοιχείο της εξέλιξης του Ομίλου αποτελούν οι αριθμοί στην τελευταία αναμέτρηση για την Super League 1 απέναντι στον Πανιώνιο.

Το σύνολο του Σίμου στη νίκη του με 4-1 άλλαξε 612 πάσες κόντρα στους «κυανέρυθρους» και έκανε σχετικό ρεκόρ, με το ποσοστό ακρίβειας να φτάνει στο 88%.

Τα νούμερα αυτά έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έχουν αυξηθεί από το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας.

Στις 13 Ιουλίου ο ΟΦΗ, στο παρθενικό του «τεστ» επί ολλανδικού εδάφους,  είχε αντιμετωπίσει τη βελγική Μπέρσοτ και οι ποδοσφαιριστές του άλλαξαν τότε 530 πάσες, που ήταν και η καλύτερη επίδοση τους.

Η απόκλιση, βέβαια, στις πάσες είναι πολύ μικρή στα ματς του πρωταθλήματος. Από’ κει και πέρα, ο Όμιλος έχει και υψηλά επίπεδα στην κατοχή, που φτάνουν στο 58%, έπειτα από τις 6 «στροφές» της Super League 1, και κατέχει την 3η θέση στη σχετική λίστα.

Είναι πια γεγονός πως ο ΟΦΗ έχει αλλάξει «ταυτότητα», διαθέτει ένα «ελκυστικό» συγκρότημα και μέσα από την καθημερινή προσπάθεια θα γίνεται όλο και δυνατότερος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρεκόρ στις πάσες και το 90%...

Ο κόσμος ψήφισε «Τσίλια»

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

MVP ο «Λύσανδρος» του ΟΦΗ!

Χωρίς δύο στο φιλικό με Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.