Το ντέρμπι, το Big... 5 και ένας ΟΦΗ να γουστάρεις

Απόψεις

Ο Σταύρος Καραΐνδρος καταγράφει και σχολιάζει όσα μας άφησε η 10η αγωνιστική της Super League.

Τοράλ, πάρε να 'χεις. Τοράλ ξανά, πάρε να 'χεις. Ο ΟΦΗ εντυπωσίασε στον Βόλο το Σάββατο, ο Ισπανός πέτυχε δύο γκολάρες, ο στόχος των πλέι οφ είναι εδώ, υπαρκτός και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός με το διπλό στο ΟΑΚΑ και ο Ατρόμητος με το τρίποντο επί του ΠΑΟΚ έβαλαν "φωτιά" στη βαθμολογία.

ΟΦΗ για να γουστάρεις

Ούτε επί Σίμου την πρώτη χρονιά δεν είδαμε την μπάλα που έπαιξε ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Πανθεσσαλικό. Σημείο αναφοράς η πρώτη χρονιά του Σίμου, με τον ΟΦΗ να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου και να τον χειροκροτάει ολόκληρη η Ελλάδα. Τα ίδια και καλύτερα το Σάββατο στο ματς του Βόλου, με έναν ΟΦΗ να τον πιεις στο ποτήρι, άκρως παραγωγικός, αλλά και... άκρως άστοχος (4 δοκάρια οι αθεόφοβοι), έτοιμος να κοιτάξει πλέον ψηλά αφήνοντας πίσω κάθε τι που προβλημάτισε στην αρχή της χρονιάς.

Τώρα ο ΟΦΗ έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Στρώνει σαν ομάδα, έχει αυτοπεποίθηση, έχει το μομέντουμ, έχει και παικταράδες για να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί που έπαιξαν στο Πανθεσσαλικό και αυτοί που έρχονται (Ναμπί, Νέιρα, Τσιλιανίδης κ.α.). Ένα τέλος στη μεμψιμοιρία και ένα γεμάτο "Γεντί Κουλέ" χρειάζονται και όλα θα πάνε καλά.

Το ντέρμπι και η ανωτερότητα

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ για να αποδείξει τον πρωταθληματικό χαρακτήρα του. Στο +3 από την ΑΕΚ και ένα Χ δεν θα του έκανε ζημιά, πήγε όμως και έκανε αυτός τη ζημιά στο συγκρότημα του Γιαννίκη. Εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις, με ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα και προπονητή μία κλάση πάνω από όλους, πήρε το διπλό με 2-3 και πήρε και τον "αέρα" των αντιπάλων αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες.

Ο ΠΑΣ και το Big 5 (-0)

Μία ομάδα που πέρυσι εντυπωσίασε με βάση τα δικά της δεδομένα και φέτος οι προβλέψεις την ήθελαν να... χαροπαλεύει. Κι όμως, μετά από 10 αγωνιστικές είναι στην 4η θέση (και αισθάνεται την καυτή ανάσα του ΟΦΗ), αλλά το σημαντικότερο είναι τι ακριβώς έχει καταφέρει για να βρίσκεται στην 4η θέση. Διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, νίκη επί του Παναθηναϊκού στους «Ζωσιμάδες» και το εντυπωσιακό 0-5 επί του Άρη το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μία ομάδα που δεν εντυπωσιάζει, αλλά δεν χάνει εύκολα και το κυριότερο έχει ομοιογένεια στο γήπεδο, αρκετή για να κάνει ζημιές.

Ο Παναιτωλικός «έβαλε φωτιά» στα... κάτω πατώματα

Η ομάδα του Αγρινίου πέτυχε σημαντική νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ, έφερε αλλαγές στις τελευταίες θέσεις. Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου πήγε στους 8 βαθμούς, ο Ατρόμητος στους 6 και τελευταίος πλέον ο Απόλλων επίσης στους 6.

Την επόμενη, 11η, αγωνιστική ο Παναιτωλικός παίζει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Ατρόμητος εκτός με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τη Λαμία, από την οποία απέχει 3 βαθμούς, με τους Λαμιώτες να έχουν ένα ματς λιγότερο (αυτό με τον Παναθηναϊκό).

Μέγα κάζο για τον προβληματικό ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε στο θριαμβευτικό πέρασμα από τη Λεωφόρο την προηγούμενη αγωνιστική και το εντυπωσιακό 1-3 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η νίκη αυτή έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα της ομάδας του Λουτσέσκου, η οποία δεν δείχνει ικανή να χτυπήσει τον τίτλο έχοντας... χτυπητές αδυναμίες.

Η ομάδα του Παράσχου, χωρίς τον κυρ-Γιώργο στον πάγκο που ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό, πέτυχε το πρώτο της τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα μία αγωνιστική μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ και μένει να δούμε αν αυτό το τρίποντο της δώσει ώθηση για τη συνέχεια.

Το θέμα, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ που έχασε στο Περιστέρι και... έχασε από τα μάτια του τον Ολυμπιακό. Το 2-3 των Πειραιωτών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αύξησε τη διαφορά στους 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και στους 6 από την Ένωση.

Ο Λουτσέσκου τα έριξε στις Εθνικές

Ο Ρουμάνος προπονητής δικαιολογήθηκε για την ήττα από τον Ατρόμητο λέγοντας ότι η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες έκοψε και τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Λες και μόνο για τον ΠΑΟΚ διεκόπη το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ καλύτερος μετά τη διακοπή, ο Ολυμπιακός το ίδιο, ο Παναιτωλικός νίκησε και ο Ατρόμητος επίσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε και έκανε πλάκα με τον Άρη, αλλά ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι για όλα φταίει ο ρυθμός.

Ο ΟΦΗ πρέπει να κοιτάζει ψηλά

Για επιμύθιο, ας αναφερθούμε στην επόμενη αγωνιστική. Την προσεχή Κυριακή ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ιωνικό στο Ηράκλειο. Την ίδια μέρα ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Άρη και ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ. Η διαφορά του ΟΦΗ από ΠΑΟΚ είναι στους 4 βαθμούς και από ΠΑΣ στον έναν. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα κομπιουτεράκια, τα πράγματα είναι απλά. Αν ο ΟΦΗ νικήσει και ο ΠΑΟΚ χάσει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πλησιάζει τον Δικέφαλο στο -1! Επίσης μία μη νίκη του ΠΑΣ στο ματς με την ΑΕΚ θα ανεβάσει τον Όμιλο στην τέταρτη θέση, μία ανάσα από την τρίτη! Νωρίς είναι ακόμα, έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας, αλλά αξίζει να τονιστούν για να καταλάβετε πόσο τούμπα έχει έρθει η βαθμολογία μετά από 10 αγωνιστικές. Και καλό είναι ο ΟΦΗ να κοιτάζει πλέον τους από πάνω και όχι ποιους έχει από κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδικο έχει ο Νιόπλιας

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.