Το πάλεψε ο ΟΦΗ, μπορούσε και τη νίκη!

ΟΦΗ

Ο μαχητικός ΟΦΗ ήρθε 2-2 με τον ΠΑΟΚ - Έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει στο ματς στο 96' με τον Νέιρα!

Το δεύτερο βαθμό του στα πλέι οφ πήρε ο Όμιλος, ο οποίος έκανε μια καλή προσπάθεια απέναντι στο «δικέφαλο» και θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμη και τη νίκη.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος παρουσίασε σοβαρό προφίλ και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς και όταν αγωνίστηκε για 22 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο Γουάλι και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή την τετράδα συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος και Βαζ, ενώ στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Φιγκεϊρέντο.

Μετά το σοκ, το ξέσπασμα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με νευρικότητα και πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Χειρότερα, πάντως, δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει το ματς για τον ηρακλειώτικο σύλλογο, αφού μόλις στο 5’ βρέθηκε να χάνει.

Έπειτα από μακρινή μπαλιά στο χώρο, ο Λημνιός έβαλε στην πλάτη του τον Κ. Γιαννούλη σέντραρε και ο Μπίσεσβαρ από κοντά σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν ψηλά τον ΟΦΗ και δεν του επέτρεπαν να «χτίσει» επιθέσεις από τα μετόπισθεν. Στο 14’, βέβαια, πλησίασε την ισοφάριση, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Κουτρουμπή, έπειτα από το κόρνερ του Βαζ.

Η μπάλα περνούσε πλέον από τα πόδια των μέσων του Ομίλου και στο 18’ ο Στάικος με τρομερή κάθετη έβγαλε τετ α τετ από δεξιά τον Βαζ, που σούταρε στην κλειστή γωνιά του Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η πίεση, βέβαια, συνεχίστηκε και στο ίδιο λεπτό, ο Κοροβέσης «έστρωσε» στον Νέιρα, ο οποίος με αριστερό συρτό σουτ ισοφάρισε.

Η ορμή της ομάδας του ΟΦΗ ήταν μεγάλη για περίπου ένα δεκάλεπτο και είχε πάρει τα «ηνία» της συνάντησης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, ενώ σταδιακά οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία ν’ αναλάβουν την πρωτοβουλία.

Στο 43’, μάλιστα, οι παίκτες του Σίμου συνεργάστηκαν άψογα, άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα, που έφτασε στον Μπράουν, ο οποίος σέντραρε συρτά για τον Φιγκεϊρέντο, που πέτυχε το 2-1.

Στις καθυστερήσεις, βέβαια, του πρώτου μέρους ο Λημνιός «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση, όμως ο Γουάλι αντέδρασε σωστά.

Άντεξε και με 10…

Στην επανάληψη ο Φερέιρα άλλαξε το σχηματισμό του συνόλου του, καθώς έπαιξε ένα 3-5-2, με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκεται κοντά στον προωθημένο Σφιντέρφσκι.

Στο 49’ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 2-2, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Βαρέλα, μετά το φάουλ του Στοχ ήταν άστοχη.

Ο ΟΦΗ δεν είχε μπει καλά στο δεύτερο μισό του ματς, καθώς δεν κατάφερνε να πάρει την κατοχή και να κάνει αυτός παιχνίδι.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν πολύ δύσκολα για τον Όμιλο στο 59’, μιας και ο Κουτρουμπής αντίκρισε 2η κίτρινη και αποβλήθηκε.

Ο Σίμος πέρασε στον αγώνα τον Βίκτορ, που έπαιξε στα στόπερ, σε μια κίνηση του 42χρονου τεχνικού να διατηρήσει συμπαγές αμυντικά το συγκρότημα του.

Ο προπονητής του «δικέφαλου», στον αντίποδα, τα έπαιξε όλα για όλα και χρησιμοποίησε και Άκπομ και Τζόλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν σωστή ανασταλτική συμπεριφορά και οι Θεσσαλονικείς έμεναν μακριά από τον Γουάλι.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, έκλεισε τον ΟΦΗ στα καρέ του, αν και δεν έφτιαχνε επικίνδυνες φάσεις.

Στο 76’, πάντως, έπειτα από αυστηρό σφύριγμα του Κουμπαράκη, σε μαρκάρισμα του Κοροβέση στον Μαουρίσιο, ο Μιχαηλίδης με καταπληκτικό φάουλ ισοφάρισε.

Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 81’, καθώς ο Εσίτι παρατηρήθηκε κι αυτός με 2η κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι ήταν στο προσκήνιο, χωρίς σημαντική ευκαιρία.

Ο Όμιλος, άλλωστε, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 96’, όμως ο Πασχαλάκης έκανε τεράστια επέμβαση σε τετ α τετ του Νέιρα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Μαρινάκης (89’ Νάστος), Κουτρουμπής, Κ. Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (77’ Σακόρ), Νέιρα, Βαζ (60’ Βίκτορ), Φιγκεϊρέντο (89’ Μάνος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροδρίγο (46’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Δ. Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (46’ Εσίτι), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (63’ Μάτος), Λημνιός (63’ Άκπομ), Στοχ (61’ Τζόλης), Σφιντέρφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.