​Το παράπονο του Νιόπλια και οι περιπτώσεις Μουκουντί και Φελίπε Σοάρες

ΟΦΗ

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε για τη θητεία του στον ΟΦΗ και όσα έγιναν το καλοκαίρι.

Ο Νίκος Νιόπλιας παραχώρησε συνέντευξη στους betarades και μίλησε για την καριέρα του, τον Γκέραρντ και τα... καψώνια του, την Εθνική, το Μουντιάλ του 1994 και φυσικά τον ΟΦΗ.

Ο πρώην τεχνικός του Ομίλου αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, τις περιπτώσεις Μουκουντί και Φελίπε Σοάρες που κυνήγησε ο ΟΦΗ, τον προγραμματισμό, τις καθυστερημένες μεταγραφές, ενώ αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η περίπτωση του Λάρσον και εξέφρασε το παράπονο που έχει.

Το παράπονο και το λάθος

«Ενα παράπονο έχω που είναι μεγάλο παράπονο. Ξέραμε μία κατάσταση. Μέχρι 8 Αυγούστου είχαμε καλή ομάδα, πάρα πολύ καλή ομάδα, ήταν όλοι υγιείς και προπονημένοι. Περιμέναμε να έρθουν καινούργιοι παίκτες και ξαφνικά έφυγαν 10-12 παίκτες. Δεν ήρθε νέο αίμα, άρχισε το πρωτάθλημα 21 Αυγούστου, ήρθαν οι ήττες, θα ερχόταν η διακοπή όπου θα επέστρεφαν οι παίκτες, δεν ήταν πεθαμένοι οι παίκτες.

Το λάθος έγινε που πήγαμε με μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών στην προετοιμασία. Οταν πας με μικρό αριθμό και παίζεις φιλικά, κάνεις προπόνηση, φιλικά και πάλι προπόνηση, σηκώνουν το φορτίο συγκεκριμένοι παίκτες. Δεν είχαμε να φρεσκάρουμε τους παίκτες και βγήκαν αυτοί οι τραυματισμοί. Είδατε τον ΟΦΗ στο 0-4 με τον Παναιτωλικό, αυτή είναι η κανονική ομάδα, αυτοί είναι οι κανονικοί παίκτες. Οταν είναι καλά ο Νέιρα, ο Τοράλ, ο Ντίκο και ο Τσιλιανίδης έχεις άπαιχτο το επιθετικό σου κομμάτι. Και να χάσεις με αυτούς τους παίκτες, έχεις καλή εικόνα. Παίξαμε ένα παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στον πρώτο γύρο και κατεβήκαμε με 15 παίκτες. Χτυπάει και ο Πασαλίδης, χτυπάει και ο Μαρινάκης και μπαίνει δεξί μπακ με θλάση ο Καμάου. Και παίξαμε πάρα πολύ καλά.

Δεν ήταν λάθος ο μεταγραφικός σχεδιασμός, γιατί τον κάναμε και με τη διοίκηση. Αργησαν να έρθουν οι παίκτες. Ο προγραμματισμός ήταν πολύ καλός. Μέχρι 8 Αυγούστου ήμασταν καλή ομάδα, αλλά δεν έρχονταν παίκτες. Δεν ξέρω τι φταίει, ακούω πολλά, δεν θέλω να πάρω κανενός το μέρος.

Εγώ είδα με τα μάτια μου, μου το έδειξε ο Γιάννης ο Σαμαράς, ότι θα πάρουμε τον Μουκουντί και τον Ράφα Σοάρες. Της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να είμαι άδικος με κανέναν, δεν θέλω να πάρω κανενός το μέρος. Ο μεν λέει ότι είναι πολύ ακριβοί, από την άλλη αν σκεφτείς τη σκέψη του Γιάννη ότι από τη στιγμή που πήραμε τον Ντιουσέ από τη Σεντ Ετιέν, είναι εύκολο να πάρεις τον Μουκουντί. Κάνω συνειρμούς. Γιατί ο Μουκουντί μπορεί να πάει στην ΑΕΚ με 800 χιλιάρικα, στον ΟΦΗ όμως μπορεί να έρθει με 200. Αλλά είναι σε θέση ο ΟΦΗ να δώσει τα 200;

"Μόνο με τη μεταγραφή Λάρσον ασχολήθηκα"

Εγώ ασχολήθηκα με μόνο μία μεταγραφή. Η ομάδα δούλευε αλλιώς. Το ποδοσφαιρικό το είχε ο Γιάννης και ο Γιώργος, το διοικητικό και το οικονομικό το είχε ο κ.Λυσάνδρου. Κάναμε τον προγραμματισμό μας, θέλουμε αυτούς τους παίκτες, ασχέτως τι ήρθαν και τι δεν ήρθαν. Ο προπονητής έδινε θέσεις, έτσι λειτουργούσε η ομάδα.

Με το μόνο που ασχολήθηκα και ήρθε τυχαία είναι με τον Λάρσον. Είναι δεκαπενταύγουστος, έχουμε παίξει με την Επισκοπή φιλικό, παίρνω ένα μήνυμα το βράδυ από τον μάνατζερ τον Γιάννη τον Γλύκο και μου λέει ότι έχει έναν πολύ καλό παίκτη που θέλει να έρθει σε Ελλάδα ή Κύπρο ή Ισραήλ, σε ζεστά μέρη. Και είναι ο Λάρσον! Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω είσαι σίγουρος ότι είναι αυτός και θέλει να έρθει εδώ; Στείλτο στον Γιάννη και τον Γιώργο, του λέω. Παίρνω τον Γιώργο το πρωί μου λέει ότι πήρε τον Γιάννη και του είπε «όρμα», δηλαδή να τον πάρουμε. Γίνεται, λοιπόν, ο αγιασμός, έχει έρθει και ο Μπούσης στην Ελλάδα, μου λέει ο Γιώργος χαρούμενος «κόουτς, πάει καλά». Ακούει ο Μπούσης, μου λέει «κόουτς, καλός;». Του λέω «πρόεδρε εγώ δεν σου έχω πει ποτέ για μεταγραφές, δύο άνθρωποι δουλεύουν, πολύ καλός είναι». Και απ' ότι έμαθα μετά, είπε πως ότι και να γίνει θα τον πάρει για τον κόουτς. Κι έτσι έγινε η μεταγραφή, είναι η μόνη που ασχολήθηκα. Εγώ που λένε ότι δεν μιλούσα και με κατηγορούσαν, εγώ ζητούσα θέσεις. Έτσι δούλευε η ομάδα».

"Όταν έφυγε ο Σίμος ο πρόεδρος είπε ο Νίκος θα μπει προπονητής"

Για το πρότζεκτ του ΟΦΗ, είπε: «Εγώ δεν είχα σχέση με το πρότζεκτ. Το 2019 που ήρθαν τα παιδιά εγώ δεν ήμουν. Ήταν εδώ ο Νίκος Παπαδόπουλος, μετά ο Βέρα με τον Ίσις και μετά ο Σίμος. Είχα προτάσεις από Β και Γ Εθνική αλλά με ήθελαν τα παιδιά εδώ. Σε κάποια στιγμή μίλησα με τον Γιάννη Σαμαρά και του είπα αν χρειαστεί κάτι ποτέ εγώ θα είμαι εδώ. Μου απάντησε καλά άσε με να το σκεφτώ. Πέρασαν αρκετές ημέρες και θυμάμαι αξέχαστα ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και με πήρε από την Αθήνα και μου λέει να συναντηθούμε. Έρχεται εδώ στο σπίτι μου και κάτσαμε από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί. Είχα να τον δω δέκα χρόνια τον Γιάννη. Όταν έφυγε μου είπε θα σου απαντήσω. Mου απάντησε τέλος Αυγούστου. Εγώ προτιμούσα να είμαι σε υγιές περιβάλλον παρά να πάω Β’ ή Γ’ Εθνική. Όταν έφυγε ο Γιώργος Σίμος ο πρόεδρος είπε ο Νίκος θα μπει προπονητής».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.