Το πιο δύσκολο ματς του ΟΦΗ, η ενδεκάδα και τα «πρέπει»

12:28 | 22/09/2021

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για ένα ματς ειδικών συνθηκών και ο Νίκος Νιόπλιας έχει στο μυαλό του τα πλάνα

Την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα θα επιδιώξει να πετύχει απόψε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο ΟΦΗ, στις 18:15 στο «Γεντί Κουλέ» (Cosmote Sport 2), σε ένα ματς που όχι άδικα είναι από τα πιο δύσκολα για την κρητική ομάδα έως τώρα. Ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και με πολλά «πρέπει» που θα διαφοροποιήσουν την εικόνα του ΟΦΗ σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε Άρη και ΑΕΚ.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το παιχνίδι με τον Αστέρα το πιο δύσκολο; Πρώτον, ο αντίπαλος. Δεν είναι επιπέδου Άρη και ΑΕΚ και αυτό δημιουργεί αυτομάτως προσδοκίες, ειδικά μετά τα όσα έχει καταφέρει ο Όμιλος στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Θεωρητικά είναι πιο εύκολο παιχνίδι από τα προηγούμενα δύο, πρακτικά όμως είναι ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ «πρέπει» να κερδίσει. Κι αυτό το «πρέπει» προέρχεται κυρίως από τον κόσμο ουχί από την ίδια την ομάδα. Κι εδώ ακριβώς είναι το σημείο που πρέπει να τονιστεί και θα παίξει ρόλο στη συνέχεια. Το τονίσαμε και στη χθεσινή εκπομπή «SOLD OUT» ότι αν ο ΟΦΗ δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο απόψε δεν σημαίνει πως χάθηκε ο κόσμος ούτε ήρθε η καταστροφή.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, οι ομάδες ακόμα μοντάρονται και δεν είναι έτοιμες και τα αποτελέσματα στις πρώτες 2 αγωνιστικές δείχνουν ξεκάθαρα ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον και ανατροπές.

Ο ΟΦΗ δεν έγινε ξάφνου η σούπερ ομάδα που θα «καθαρίζει» τα παιχνίδια που είναι στα μέτρα της. Μακάρι να γίνει τέτοια, μακάρι να γίνει αυτό στην αποψινή αναμέτρηση, αλλά το παιχνίδι πρέπει να αρχίσει με τον κόσμο να έχει κατά νου πως θα δοθεί «μάχη», πως είναι ένα «ραντεβού» υψηλών απαιτήσεων κόντρα σε μία ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά.

Αυτό το ξέρει καλά και ο Νίκος Νιόπλιας. Έμπειρος προπονητής είναι, γνωρίζει ότι το ματς με την ομάδα της Τρίπολης είναι δύσκολο και ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά το πρωτάθλημα έως τώρα σε αυτές τις δύο αγωνιστικές δείχνει τη δυσκολία του πράγματος.

Και επειδή το αποψινό ματς στο «Γεντί Κουλέ» είναι δύσκολο, οι επιλογές του Νιόπλια στην ενδεκάδα θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για να πάρει το μάξιμουμ και από τους 11 ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσει. Όπερ σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δούμε τον Ντουρμισάι στην επίθεση αντί του απογοητευτικού έως τώρα Καστάνιος και να δούμε τον Ουές στα δεξιά της άμυνας, αντί του Βούρου, αφού όπως φάνηκε και με την ΑΕΚ ο Βούρος λείπει από το κέντρο της άμυνας.

Κατά τα λοιπά, άλλες αλλαγές δεν αναμένονται με τους Επασί, Πασαλίδη, Κοροβέση, Γκαγιέγος, Νέιρα, ντε Γκουζμάν, Λάμπρου και Καμάου να συνθέτουν την ενδεκάδα. Ένας αστερίσκος μόνο στην περίπτωση Λάμπρου, αφού δεν αποκλείεται να δούμε τον φαν Ντάινεν στη θέση του, όπως δηλαδή έγινε στην πρεμιέρα με τον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίνεις αίμα; Βλέπεις δωρεάν το ΟΦΗ - Αστέρας

«Έλα στο γήπεδο με το αρκουδάκι σου!»

Η σειρά του Ντουρμισάι

Αυτούς επέλεξε ο Νιόπλιας για τον Αστέρα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.