Το σακάκι της επιτυχίας

Απόψεις

Η πρόσληψη του Ηρακλειώτη Γιάννου Τζάνη στο υψηλότερο μπασκετικό επίπεδο της Ευρώπης, στην Euroleague και τον Παναθηναϊκό, αποτελεί την φυσιολογική εξέλιξη για ένα παιδί που δούλεψε πολύ και ανταμείφθηκε

Ο Γιάννος Τζάνης στον Παναθηναϊκό. Ας ξεκινήσω με αυτή την πρόταση, η οποία θα... ήταν ο τίτλος σε επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα ενημέρωνε ότι ο Ηρακλειώτης προπονητής ανήκει στο staff των ''πράσινων''. Όλα ισχύουν εκτός από το επίσημο του πράγματος. Θα γίνει και αυτό.

Η ουσία είναι ότι ένα παιδί γέννημα - θρέμμα του ''Ηράκλειο'' έκανε το μεγάλο βήμα και ανήκει πλέον στο τιμ μιας ομάδας της Euroleague, και όχι οποιαδήποτε ομάδας, του ''εξάστερου'' Παναθηναϊκού.

Με υπομονή, πείσμα, θέληση και πάθος γι αυτό που κάνει, ο Τζάνης καλείται να βγάλει τις αγαπημένες του φόρμες και να φορέσει σακάκι της επιτυχίας. Του αξίζει.

Ένα παιδί που λατρεύει το άθλημα, έμαθε πολλά προπονητικά δίπλα στον Γιώργο Μακράκη σε Εργοτέλη και ''Ηράκλειο'', άλλωστε υπήρξε παίκτης και πρώτος προπονητής στα τμήματα του ομίλου της Μποφώρ και στους ''κιτρινόμαυρους''. Επίσης, το 2018 οδήγησε τους εφήβους του ''Ηράκλειο'' στην 6η θέση, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Χερσόνησο, την προηγούμενη είχε συμβεί το ίδιο με τους έφηβους του Εργοτέλη.

Λίγο αργότερα, έφυγε από την Κρήτη για τον ΚΑΟ Κορίνθου, από εκεί στον Οίαξ Ναυπλίου και στο πλευρό του Χάρη Κουλουριώτη. Το έψαξε πολύ, ήθελε να ανοίξει τα ''φτερά'' του στο κομμάτι της προπονητικής, το νησί δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του. Στη συνέχεια ήρθε το άλμα στη Basketleague ενώ τον Μάρτιο του 2022 ανακοινώθηκε ως ένας από τους άμεσους βοηθούς του Τσικλήρα στον Ιωνικό της και αργότερα του Μέξα. Πιστώθηκε τα credits που του αναλογούσαν και το μεγάλο βήμα δεν άργησε να έρθε.

Η φυγή του Ράντονιτς από τον Παναθηναϊκό, έφερε σημαντικές αλλαγές και στο τιμ. Πρώτος ανέλαβε ο Χρήστος Σερέλης, βοηθός ο Μέξας ενώ ο Γιάννος Τζάνης ήταν η επιλογή για την θέση στο τιμ, ως αναλυτή βίντεο της ομάδας. Σε μια συγκυρία που ο σύλλογος δεν είναι στα καλύτερα του, ίσως αυτό μπορεί να αποβεί επιπλέον κίνητρο και για τον ίδιο.

Ήδη ο προπονητής Γιάννος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον παίκτη Γιάννο. Μια καλή είδηση και για το κρητικό μπάσκετ που ψάχνει με το κυάλι, τέτοιες που να ξεπερνούν τα όρια του νησιού, τα τελευταία χρόνια. Και εις ανώτερα, λοιπόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.