Το σκεπτικό της απόφασης της τιμωρίας του Νέιρα

SMS

Τι έγινε στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Ο Χουάν Νέιρα τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές λόγω του σοβαρότατου περιστατικού στη φυσούνα, μετά το ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο Αργεντινός χτύπησε στο πρόσωπο τον υπεύθυνο ασφαλείας του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Πλιάτσικα σε επεισόδιο που έγινε στον χώρο των αποδυτηρίων της Τούμπας. Και τούτο σημειώθηκε τόσο από την έκθεση του Παρατηρητή όσο και από την έκθεση της Αστυνομίας, κάτι που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ.

Mεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης που δημοσίευσε, ως είθισταi, η Super League, αναφέρεται:

«Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο εγκαλούμενος, προέβη σε βιαιοπραγία κατά αξιωματούχου ομάδος κατ’ άρ. 1 του ΠΚ της ΕΠΟ και συγκεκριμένα ευρισκόμενος σε κλίμακα που oδηγεί στο διάδρομο των αποδυτηρίων χτύπησε στο πρόσωπο τον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ, ενώ δεν τιμωρήθηκε για την πράξη του αυτή από το διαιτητή του αγώνα, καθώς η συγκεκριμένη συμπεριφορά του διέλαθε της προσοχής του τελευταίου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το εν λόγω πειθαρχικό παράπτωμα του εγκαλουμένου δεν περιελήφθη στο από 14-1-2023 Φύλλο Αγώνα, το οποίο συνέταξε ο διαιτητής. Τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά δεν αναιρούνται από την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του βίαιο περιστατικό ή χειροδικία, ενώ επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν έντονες συζητήσεις μεταξύ του εγκαλούμενου και στελεχών του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, το εν λόγω περιστατικό προκύπτει σαφώς και ευχερώς τόσο από την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, όσο και από την έκθεση της αστυνομίας, στις ο οποίες ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται το ως άνω γεγονός».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.