Το θρίλερ των πλέι οφ έχει κι άλλα επεισόδια

Super League

Παναθηναϊκός και Ξάνθη μετατρέπουν σε θρίλερ τη μάχη των πλέι οφ με τον ΟΦΗ να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Η «μάχη» για την 6άδα των πλέι οφ έχει «φουντώσει», ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για το κρίσιμο «ραντεβού» με τον Ατρόμητο που θα κρίνει πολλά και παράλληλα υπάρχουν δύο υποθέσεις που έχουν τον δικό τους, σημαντικό, ρόλο.

Η μία είναι αυτή του Παναθηναϊκού στην UEFA και άλλη είναι της Ξάνθης στην περιβόητη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ. Πού κολλάει ο ΟΦΗ σε όλα αυτά; Φυσικά και κολλάει.

Η περίπτωση του Παναθηναϊκού

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Παναθηναϊκός έχει «κλειδώσει» τη θέση του στα πλέι οφ και αν δεν αλλάξει τίποτε τότε θα «σβήσει» ένα χρόνο από την ευρωπαϊκή του τιμωρία, αλλά δεν θα παίξει στην Ευρώπη. Όπερ σημαίνει ότι όλες οι ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ θα οριστικοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και θα μείνει εκτός ο Παναθηναϊκός.

Επί της ουσίας δηλαδή, η είσοδος των «πράσινων» στα πλέι οφ βολεύει τις υπόλοιπες 5 ομάδες και δη τον ΟΦΗ που θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να αλλάξει την άποψη της UEFA και να γλιτώσει την τιμωρία του χρόνου, τότε το πράγμα αλλάζει δραματικά. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ταξίδεψε στην Ελβετία και είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το θέμα της ποινής του Παναθηναϊκού και την προοπτική αναστολής (βρίσκεται στον τρίτο και τελευταίο χρόνο). Ο Αλαφούζος θέλει να δείξει ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία οικονομική κανονικότητα και με βάση την πολιτική του τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο.

Βέβαια, το όλο θέμα μόνο εύκολο δεν είναι αφού ουδέποτε η UEFA «χάρισε» κάποια ποινή. Το ότι θα εξετάσουν όσα τους παρουσίασε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι άλλο από το να αποφασίσουν την αναστολή της ποινής. Επίσης, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από την Ομοσπονδία που είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο Financial Fair Play.

Αν, όμως, έρθει η μεγάλη ανατροπή και ο Παναθηναϊκός καταφέρει να αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη, τότε τα δεδομένα αλλάζουν στα πλέι οφ και ο ΟΦΗ -εφόσον μπει σε αυτά- θα πρέπει να παλέψει για να μη βγει 6ος ώστε να πάρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Το θέμα είναι η όποια απόφαση της UEFA να παρθεί σύντομα ώστε να γνωρίζουν οι ομάδες αν τελικά η 6η θέση στα πλέι οφ θα έχει σημασία.

Και η περίπτωση της Ξάνθης

Εκτός του Παναθηναϊκού υπάρχει και το θέμα της Ξάνθης. Αυτό είναι πιο ξεκάθαρο. Αν αποδειχθεί πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ τότε η ακριτική ομάδα θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, βάσει της πρόσφατης τροπολογίας, άρα αυτομάτως χάνει τις ελπίδες της για τα πλέι οφ. Άρα ο ΟΦΗ έχει έναν αντίπαλο λιγότερο στη «μάχη».

Βέβαια, εδώ μιλάμε για μία υπόθεση που θα τραβήξει ως προς την απόφαση και υπάρχει το (σοβαρό) ενδεχόμενο να τελειώσει το πρωτάθλημα και να μη γνωρίζουμε την τελική του κατάταξη. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα θα εκδικαστεί από τη Λίγκα η υπόθεση, άγνωστο πότε θα βγει η απόφαση, αλλά δεδομένα ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα ακολουθήσουν τον δρόμο των εφέσεων σε περίπτωση που αυτή θα είναι καταδικαστική.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ παλεύει για να παραμείνει σε θέση πλέι οφ και να επιστρέψει στην Ευρώπη, επικεντρώνεται στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά ταυτόχρονα είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί δεξιά και αριστερά τα... δικαστικά και τις εκκρεμότητες. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 57

2. ΠΑΟΚ 55

3. ΑΕΚ 44

4. Παναθηναϊκός 37

5. Άρης 33

6. ΟΦΗ 28

7. Ξάνθη 28

8. Ατρόμητος 26

9. Αστέρας Τρίπολης 26

10. ΑΕΛ 26

11. Βόλος 26

12. Λαμία 25

13 Παναιτωλικός 14

14. Πανιώνιος 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το... ρεκόρ της Τούμπας που θέλει να ξεχάσει

Αισιόδοξα μηνύματα για Νέιρα

Και τώρα όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ!

Στον «αέρα» τα εισιτήρια με Ατρόμητο - προσφορά έκπληξη για γονείς!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.