Το... ρεκόρ της Τούμπας που θέλει να ξεχάσει

SMS

Ο ΠΑΟΚ για 2η φορά φέτος κατάφερε και συρρίκνωσε τα μέχρι στιγμής υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας του εφετινού ΟΦΗ

Σε μια αναμέτρηση που ήδη έχουν ξεχάσει στον ΟΦΗ (με ΠΑΟΚ), κοιτώντας το επόμενο πολύ απαιτητικό επίσης και συνάμα κρίσιμο ματς με τον Ατρόμητο, δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στο ''ατού'' της κρητικής ομάδας που για ακόμα μια φορά συρρικνώθηκε στην Τούμπα. Αναφέρομαι στην ''κατοχή μπάλας''

Είναι γνωστό και φανερό, ακόμα και αν παρακολουθείς ελάχιστα τις φετινές επιδόσεις του ΟΦΗ, ότι η ομάδα του Σίμου θέλει την μπάλα στα πόδια της. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην συνέντευξη του Γιάννη Σαμαρά στο Capitano.gr, τα λόγια του τα οποία είναι η ιστορία της φετινής ομάδας. Πολλές κατοχές, πολλές ευκαιρίες, περισσότερες πιθανότητες για γκολ και νίκες, να το μεταφράσω σε λίγες λέξεις

Η κατοχή μπάλας, αποτελεί το μυαλό των μελανόλευκων, όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο. Από τα 70αρια στο ''Γεντί Κουλέ'', μέχρι το εντυπωσιακό 52% στο ''Καραϊσκάκης'', αριθμοί που αποτυπώνουν μια ομάδα που - όπου και αν παίζει - επιδιώκει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί.

Η μοναδική ομάδα που της έχει βάλει δύσκολα σε αυτό τον τομέα, είναι ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, στο παιχνίδι της Κυριακής, ο ΟΦΗ κατέγραψε ιστορικά χαμηλά (για φέτος), με την κατοχή μπάλας να είναι στο 30%! Για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, η ομάδα του Γιώργου Σίμου έπεσε τόσο χαμηλά. Αλλαγές, απουσίες, παιχνίδι στην έδρα του πρωταθλητή, είναι λογικές εξηγήσεις.

Μάλιστα, μόλις 30% κατοχή είχε ο ΟΦΗ και στο 4-1 του Κυπέλλου στην Τούμπα, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ''Γεντί Κουλέ'', ο ''Δικέφαλος του Βορρά'' κατάφερε να... περιορίσει τον Όμιλο στο 50%. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην έδρα του δεν έχει ξεπεράσει πολλές φορές το 60%, με την κρητική ομάδα δείχνει περισσότερο διαβασμένος, ξεπέρασε τους Μ.0 στον τομέα αυτό και παράλληλα ανάγκασε τον ΟΦΗ να σημειώσει - δις - το χαμηλότερο ποσοστό της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αγχωμένος Βαφέας και ο Ζοάο που θέλει χρόνο

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τον «Eυρωπαίο» ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Οι δηλώσεις του Σίμου

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.