Το τρικ του Νιόπλια που άλλαξε τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Δύο παιχνίδια που ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα και την μεγάλη ποιότητα του ΟΦΗ

Απόλλων, ΠΑΟΚ. Δύο ματς, διαφορετικά αποτελέσματα, ίδιος παρονομαστής. Ο ΟΦΗ παίζει χωρίς τον φορ, υπό τη στενή έννοια του όρου, αλλά παράγει περισσότερα στην επίθεση, με καλύτερα αποτελέσματα.

Τρία γκολ και διψήφιος αριθμός τελικών στη Ριζούπολη, γκολ (που ακύρωσε με την απίθανη απόφασή του ο Φωτιάς) και φάσεις και στην Τούμπα. Ένας παραγωγικός ΟΦΗ, δημιούργημα του προπονητή του, με την οξύμωρη διαπίστωση ότι παίζει χωρίς επιθετικό. Λάμπρου και Τσιλιανίδης δεν είναι, φάνηκε ξεκάθαρα όμως στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια ότι μπορούν να υπηρετήσουν τον ρόλο «δείχνοντας» το στιλ του φορ που χρειάζεται ο Όμιλος. Φορ που θα κάνει ατομική ενέργεια, δεν θα περιμένει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, θα μπορεί από μόνος του να δημιουργεί φάσεις. Λαμπρά παραδείγματα οι δύο παίκτες και οι επιδόσεις του κόντρα στον Απόλλωνα και τον ΠΑΟΚ.

Εκτός των παραπάνω, ο Νίκος Νιόπλιας δεν φοβάται να γεμίζει το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Τοράλ, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Λάμπρου, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, βάλε και ζαμπόν κυρ Στέφανε που έλεγε η αείμνηστη Αλίκη. Ένας ΟΦΗ επιθετικός και δημιουργικός, με παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, μπορούν και να εκτελέσουν. Τούτο, βέβαια, είναι άλλο πράγμα ως προς τη συζήτηση για το αν χρειάζεται επιθετικό η ομάδα. Προφανώς χρειάζεται, αλλά όχι με τα χαρακτηριστικά αυτών που έχει (Καστάνιος-φαν Ντάινεν).

Οι δύο αγώνες σε Ριζούπολη και Τούμπα και το ανακάτεμα της τράπουλας στην επίθεση από τον Νιόπλια ανέδειξε την ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της Κρητικής ομάδας που μπορεί να βαδίσει πάνω σε αυτό στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Λάμπρου, Τσιλιανίδης και φυσικά ο Ντουρμισάι μπορούν να υπηρετήσουν τα «θέλω» του προπονητή στην επίθεση και να δώσουν συνέχεια στις εξαιρετικές επιδόσεις του ΟΦΗ.

Η ουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ, αυτό που θα φέρει βαθμούς. Ο ΟΦΗ σε αυτό το κομμάτι ταλαιπωρήθηκε με δεδομένο ότι δεν τα έχει πάρει τα γκολ από τους επιθετικούς του. Με τις επιλογές του Νιόπλια στα τελευταία παιχνίδια το πρόβλημα φαίνεται πως λύνεται. Η επιθετική υπεροχή και παραγωγικότητα του Ομίλου μετουσιώνεται σε γκολ. Οδηγός για τη συνέχεια. Είτε με τον επιθετικό (που θα έρθει, όταν έρθει) είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντέμης για το ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: «Δεν γίνεται να δίνεις αυτό πέναλτι»

Θεραπεία ο Γιαννούλης, μέσα ο Σωτηρίου

Έναν Λάμπρου για την επίθεση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.