Έναν Λάμπρου για την επίθεση

ΟΦΗ

Το παιχνίδι της Ριζούπολης έδειξε τι ακριβώς χρειάζεται ο ΟΦΗ για να ενισχυθεί στην επίθεση.

Το παιχνίδι του ΟΦΗ στη Ριζούπολη και η επιλογή του Νιόπλια να βάλει τον Λάζαρο Λάμπρου φορ έδειξε τι ακριβώς χρειάζεται η Κρητική ομάδα τον Γενάρη.

Οι... τεχνικές προδιαγραφές του παίκτη που πρέπει να φέρουν οι επικεφαλής για την επίθεση ιδανικά πρέπει να είναι κοντά σε αυτές του Λάμπρου. Ένας επιθετικός που θα ξέρει μπάλα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, για να κάνει και την ατομική ενέργεια όποτε χρειαστεί. Ναι, έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο ΟΦΗ ιδανικά θέλει έναν νέο Φιγκεϊρέντο και η αλήθεια είναι πως ο Λάμπρου έφερε μνήμες από τον Βραζιλιάνο στράικερ.

Το δεδομένο είναι ότι ο Όμιλος δεν θέλει το λεγόμενο "ψηλό κορμί". Έχει φαν Ντάινεν, έχει και Καστάνιος. Ακόμα και ο Ντουρμισάι μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος, αν και σε ποιότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους δύο. Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη να... χαμηλώσει το σχήμα στην επίθεση, να πάει στη διείσδυση, θέλει τον φορ τον "εκτελεστή" που δεν θα κάθεται απλώς να περιμένει για να υποδεχθεί την μπάλα. Και συνάμα θα είναι ιδανικός στις περιπτώσεις εκείνες που ο Νίκος Νιόπλιας επιλέξει να παίξει με δύο μπροστά: ο ψηλός και ο κοντός για να το πούμε πιο απλά. Ουχί πανομοιότυπος φορ με αυτούς που έχει.

Το παιχνίδι της Ριζούπολης ήταν σαν να "έδειξε" ο Νιόπλιας στους επικεφαλής το είδος του επιθετικού που χρειάζεται. Ωραία η κουβέντα για το αν θα αποκτηθεί επιθετικός και πότε θα αποκτηθεί, αλλά είναι χρήσιμο, ποδοσφαιρικά, να δούμε και τι ακριβώς χρειάζεται ο ΟΦΗ για να λύσει το πρόβλημα μπροστά.

Γκολτζής σίγουρα. Μπαλαδόρος, επίσης. Και λίγο από ταχύτητα. Να συμπληρώσει τα κενά των υπόλοιπων επιθετικών. Με τις προδιαγραφές του Λάμπρου ως προς το στιλ. Γιατί, απλούστατα, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο ψηλά, αλλά και κάτω. Ένας τέτοιος να αποκτηθεί και ο ΟΦΗ θα είναι σούπερ για τη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aρνητές ήττας

Ο κόσμος θα σε θυμάται μόνο αν βάζεις γκολ

Οι δύο «μεταγραφές» του Νιόπλια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.