Το «we will get there» του Νταμπράουσκας δείχνει το δρόμο

ΟΦΗ

Η σιγουριά του προπονητή του ΟΦΗ για την εξέλιξη, η σκληρή δουλειά και η ατάκα για το «Γεντί Κουλέ».

Κάθε συζήτηση με τον Βάλντας Νταμπράουσκας είναι και ένα ποδοσφαιρικό μάθημα. Η εβδομαδιαία συνάντηση μαζί του στο ΒΑΚ δεν είναι απλώς ένα... επαγγελματικό ραντεβού, είναι η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να αναλύσουμε τις σκέψεις του για τον ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός προπονητής δεν είναι ο άνθρωπος που θα τον πάρει από κάτω από ένα στραβό αποτέλεσμα, τέτοιο ήταν αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, τον πεισμώνει και έχει φροντίσει πλέον να πεισμώνει και τους παίκτες του. Εξ ου οι υψηλών εντάσεων προπονήσεις στις οποίες πλέον είμαστε αυτόπτες μάρτυρες και έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα.

Από τη χθεσινή κουβέντα με τον τεχνικό του ΟΦΗ αυτό που μένει ως επίγευση είναι η ατάκα του για το «Γεντί Κουλέ». Είναι αυτό που συζητάμε και αναλύουμε όλες αυτές τις μέρες, για το γεγονός ότι η έδρα του Ομίλου είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του. Ο Νταμπράουσκας το ξέρει, το ξέρει καλύτερα από εμάς, αλλά βλέπει την πρόοδο της ομάδας του και είναι σίγουρος πως αυτό θα αλλάξει. Υπομονή ζήτησε για να επιβεβαιωθεί η σιγουριά του: «Θα δείτε ότι θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι θα φοβούνται το «Γεντί Κουλέ», θα λένε «Θεέ μου, δεν θέλω να είμαι εδώ!». Θα φτάσουμε εκεί, να έχετε υπομονή», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια κι αυτό το «we will get there» το είπε αρκετές φορές όχι απλώς για να καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά για να τονίσει την πίστη του πως θα έρθουν οι μέρες που ο ΟΦΗ θα αποκτήσει ξανά τη δύναμη της έδρας και δεν θα έρχονται οι Λαμίες, οι Ιωνικοί και οι Παναιτωλικοί να «κόβουν» βαθμούς, αλλά θα έρχονται ομάδες που θα «τρέμουν».

«Τrust the process», είπε ως επιμύθιο ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Μία ατάκα που την ακούσαμε για πρώτη φορά από τον Μιχάλη Μπούση, έγινε το μότο του ΟΦΗ, κάπου χάθηκε στην πορεία λόγω της αγωνιστικού «ρόλερ κόστερ» και της απογοήτευσης, αλλά επανέρχεται ξανά δια στόματος Λιθουανού. Εμπιστοσύνη στο πλάνο, εμπιστοσύνη στην εξέλιξη. Εμπιστοσύνη στη δουλειά του Νταμπράουσκας.

Διαβάστε επίσης:

Νταμπράουσκας: «Θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι δεν θα θέλουν να παίζουν στο Γεντί Κουλέ»

Επίσημο: Άλλαξε ημερομηνία λόγω Final-8 το ΟΦΗ - Άρης

Νταμπράουσκας: «Οι προσευχές μας είναι στους ανθρώπους που έζησαν αυτή την καταστροφή»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.